To je to što me zanima!

Pogledajte koji su automobili u 2014. bili najsigurniji na testu

Euro NCAP je objavio koji su automobili ostvarili najbolje rezultate po klasama. Dobra preporuka onima kojima je sigurnost najvažnija. Testirali su 40 automobila
Vidi originalni članak

Među 40 auta čiju je sigurnost ove godine testirao renomirani Euro NCAP istaknuli su se Mercedes C-klase, Nissan Qashqai, VW Golf Sportsvan, Land Rover Discovery Sport i Škoda Fabia.

Ovi automobili su naime proglašeni najboljima u svojim klasama. Naravno, svi su osvojili maksimalnih pet zvjezdica, koje simboliziraju najviši stupanj sigurnosti za vozača, suvozača, djecu na stražnjim sjedalima, ali i za pješake na koje taj automobil može naletjeti. Kolika je razlika u sigurnosti između većih i manjih automobila, pokazuje činjenica da su svi testirani veliki auti ocijenjeni s pet zvjezdica, dok je u gradskoj klasi tu ocjenu zaslužila samo nova Škoda Fabia, preostalih 13 automobila dobilo je četiri i manje zvjezdica. Euro NCAP i ove godine planira testirati oko 40 novih automobila svih klasa.

Najsigurniji auti 2014.

Mali terenac: Land Rover Discovery Sport
Veliki obiteljski: Mercedes C-klasa
Mali obiteljski: Nissan Qashqai
Mali monovolumen: Volkswagen Golf Sportsvan
Gradski:  Škoda Fabia

Idi na 24sata

Komentari 71

  • Dracubecca 02.02.2015.

    2015 Chevy Suburban :)...vozi misko

  • vekizveki 01.02.2015.

    Nemam dojam da je Nissan Qashqai mali.

  • vox ratione 01.02.2015.

    Slabo se prodaju dijelovi za talijanska vozila jer im malo ljudi uopće vozi, eto ti i odgovor zašto se za vw proda puno dijelova, jer ih ima najviše na cestama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare