To je to što me zanima!

Pogledajte zašto slijetanje na Mjesec nije moglo biti lažirano

Video u kojem filmaš SG Collins objašnjava zašto tehnički snimka slijetanja na Mjesec nije mogla biti lažirana, u mjesec i pol je skupio više od 630.000 pregleda
Vidi originalni članak

Filmaš SG Collins u ovom videu tvrdi kako američka vlast nije mogla lažirati snimku slijetanja na mjesec te u 13 minuta objašnjava i zbog čega je to tako. Navodi da, iako smo imali tehnologiju da pošaljemo ljude u svemir, nije bilo tehničkih mogućnosti da to sve lažiramo na videu. 

Prilično jednostavnim jezikom objašnjava zbog čega snimke izgledaju tako kako izgledaju te gdje padaju argumenti onih koji tvrde da je sve režirano i snimano u studiju. Kaže da mnogi koji po raznim stranicama ističu "greške" iz snimaka slijetanja na Mjesec, očito ne znaju puno o fotografiji, videu, osvjetljenju i perspektivi. Na jedan od najčešćih argumenata "da se na nebu moraju vidjeti zvijezde" kaže kako to nije točno, jer da su htjeli fotografirati  zvijezde, ekspozicija je trebala biti drugačija, a i tada bi pola slike bilo 'spaljeno'. Isto tako pobija i argumente o zastavi koja 'vijori', ali i o sjenama za koje kaže da se ponašaju sasvim normalno te o višestrukim izvorima svjetla. Na to kaže kako je sasvim očito da je Sunce jedini izvor svjetla. 

Idi na 24sata

Komentari 97

  • moster 19.01.2014.

    Ma dajte, Rusi su to sve nadgledali iz svemira sa teleskopima. Valjda bi se oni usprotivli da su ovi to sve skupa snimili u studio i specijalnim efektima na prastarim kompjuterima na par megaherca.

  • veliki vrag 17.01.2014.

    http://www.youtube.com/watch?v=8U5pJdN7pDY

  • arčibald 17.01.2014.

    hahahahah ameri kažu da se sa mjeseca vidi kineski zid, a rus nije vidio zato što je mjesec bio okrenut na drugu stranu kine..

Komentiraj...
Vidi sve komentare