To je to što me zanima!

Pođite s nama u obilazak budućeg doma obitelji Jelušić

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U petnaestoj reportaži projekta Niskoenergetska kuća A-Ž investitor Marko Jelušić nas vodi u obilazak svog budućeg niskoenergetskog doma. Pođite s nama!
Vidi originalni članak

Potražite svježe informacije o gradnji niskoenergetske kuće u Dubravi na stranici 24sata.hr/niskoenergetska-kuca/, nedjeljom u dnevnim novinama 24sata i na 24sata TV u 13:30 sati.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • nebeski 17.02.2013.

    Kapetane Nemo, gdje vam je brod, podmornica ili znate li uopće čega ste kapetan?! Čudim se kako vas je uopće Jules Vern zaposlio u SF pričama kada ste tako površni i zli. Zima je, nismo na srednje dalmatinskim otocima. Temperature su niske, a kao vrsni stručnjak, kako čitam, znate da se ne smije zidati Ytongom ispod 5°C. Snijeg, da, ove zime ga uopće nema! Ubrzati proces građenja? Vidjeli smo desetljeće cijelo kako izgledaju objekti koji su se brzo gradili i gdje se nisu poštovali osnovni uvjeti upotrebe materijala. Hehe, ustvari je za plakanje i tužbe! A gdje se vama žuri, ako se ne žuri Jelušićima?! Ružno i nepraktično? Subjektivno mišljenje i baš bih ja volio živjeti u tako nepraktičnom objektu gdje mi je dnevni dio velik kao sadašnji moj stan. Atesti o energetskoj učinkovitosti? Sada? Pa znate da se kuća mora izgraditi i tek onda slijede snimanja i provjere. Prema koeficijentima različiih materijala na ovoj kući, vjerujem da su o tome vodili računa i da će izaći s tim podacima van. Energetski samodostatno? Što to uopće znači? Da objekt sam proizvodi dovoljno energije za svoje potrebe? Pa mogao bi kada bi postavili jednu vjetrenjaču od 50 m visine da uhvati dovoljno vjetra da im ne treba struja iz mreže HEP-a niti plin. Samo mi nemojte početi spominjati sunčeve fotonaponske panele. Poticana gradnja? Postoji li to uopće kod nas i ako da, koji su osnovni uvjeti za to?! Postoji ono gdje banke mogu zaraditi na kamatama, za ostalo molim objašnjenje. Sve u svemu, plitko i površno od vas CptNemo, mislim da vam bolje pristaje ime - capitano Francesco Schettino

  • CptNemo 15.02.2013.

    Ovo još nije gotovo? A grade od lego-kockica ytong. Koje bi "kao" trebale ubrzati cijeli proces.. Sry, ne vidim tu ama baš ništa što bi me zainteresiralo za gradnju na ovakav način...Projekt je ružan i nepraktičan, ne vidim ama baš nikakve ataste o energetskoj učinkovitosti, a ovo ne može biti energetski SAMODOSTATNO ma da barun Munchausen piše članak. Što znači da je isključeno iz poticane gradnje (trebalo bi biti). Što znači da je ovo gubitak vremena i financija.

  • pamtime 12.02.2013.

    Gospodine Job, očigledno nemate pojma o gradnji Ytong blokovima, a niti ste pogledali video do kraja. Da imalo nešto znate o gradnji Ytong blokovima, znali biste gdje su serklaži, a da ste pogledali video do kraja, vidjeli bi armaturu koja viri iz vertikalnih serklaža. Glavno da se nešto lupeta po komentarima.... pun kufer mi je ovakovih pametnjakovića...

Komentiraj...
Vidi sve komentare