To je to što me zanima!

Pola posla obavljeno: SpaceX još jednom ulazi u povijest

SpaceX planira biti prva kompanija koja će unutar 48 sati lansirati i na Zemlju vratiti dvije rakete koje nose nove satelite u Zemljinu orbitu. Prva raketa uspješno se vratila u petak
Vidi originalni članak

Muskov SpaceX u petak je uspješno obavio polovicu posla za ovaj vikend, nakon kojeg bi još jednom njegova svemirska kompanija mogla ući u povijest. 

Naime, SpaceX planira biti prva kompanija koja će unutar 48 sati lansirati dvije rakete u svemir i potom ih uspješno vratiti na Zemlju. 

Prvi zadatak bilo je lansiranje satelita BulgariaSat-1, koji su obavili noćas. Ovaj satelit nosila je raketa koja je u svemiru bila već u siječnju, a sada ju je čekao prilično težak povratak. Čak ni Elon Musk nije računao da će raketa preživjeti, jer je napisao jučer da će se nositi s najvećim silama i toplinom dosad. No, nekoliko minuta nakon što se odvojila od svog tereta, raketa je uspješno sletjela na morsku platformu u Atlantiku. 

Iz baze u Kaliforniji, u nedjelju će lansirati još jednu raketu koja će nositi drugu pošiljku Iridium satelita. Ova će raketa pokušati sletjeti na platformu koja se nalazi u Tihom Oceanu. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • balboaboa 25.06.2017.

    Ako ikakva mogucnost postoji za zivot izvan zemlje to cese i desiti prije nego se rijesi siromastvo i glad u svijetu Amerikanci za jednu godinu uloze u taj razvoj koji bi rijesio ova dva problema u svijetu ali to nije u interesu najbogatiji ljudi i zemalja

  • 25.06.2017.

    bravo

  • giustizia 24.06.2017.

    E, a da date svijetu na uvid Teslinu dokumentaciju u kojoj se objasnjava kako anulirati gravitaciju . . . ne bi trebali smisljat tople vode.

Komentiraj...
Vidi sve komentare