To je to što me zanima!

Potpuno funkcionalan: Motor na biogorivo od svinjske masti

Iz Hormel Foodsa kažu da je motocikl potpuno funkcionalan, te može prijeći 120 do 160 km s jednim galonom (3,78 litara) goriva izrađenog od pola kilograma masti
Vidi originalni članak

Američki proizvođač mesnih prerađevina Hormel Foods , u suradnji s tvrtkom koja proizvodi biodizel, je izradio motocikl koji će ići na pogon biogoriva izrađenog od svinjske masti , javlja Daily Mail.

Iz tih tvrtki tvrde kako ispušni plinovi mirišu poput pečene slanine, te da je ekološki prihvatljiviji od svih drugih biogoriva.

- U slučaju izlijevanja tankera u more biogorivo od svinjske masti bi bilo potpuno neškodljivo za životinjske i biljne vrste - rekao je tim koji stoji iza projekta za The Washington Times.

Kažu da je motocikl potpuno funkcionalan, te može prijeći 120 do 160 km s jednim galonom (3,78 litara) goriva izrađenog od pola kilograma svinjske masti.

Motocikl je krenuo na promotivnu turneju širom SAD-a. Krajem kolovoza bi se trebao pojaviti na Bacon Film festivalu u San Diegu, gdje će biti prikazan i dokumentarni film o njegovom razvoju.


Idi na 24sata

Komentari 40

  • Galeb i ja 19.08.2014.

    Za rezervu si vozis svinju u prikolici !!!!!!!!.

  • Galeb i ja 19.08.2014.

    A sta ako se nade kakav cvarak u masti.?.

  • bbbdado 18.08.2014.

    A svinju voziš u prikolici

Komentiraj...
Vidi sve komentare