To je to što me zanima!

Povratak legende: Jaguarov kultni E-Type za 40 milijuna kn

Imao je motor od 3,8 litara i 300 konjskih snaga. Jurio je 240 kilometara na sat i po mnogima je bio jedan od najljepših sportskih auta. Napravljeno ih je samo 12
Vidi originalni članak

Imao je motor od 3,8 litara i 300 konjskih snaga. Jurio je 240 kilometara na sat i po mnogima je bio jedan od najljepših sportskih auta.

Jaguarova “lightweight” verzija modela E-type koristila se u autoutrkama, a vozili su je velikani poput Jackieja Stewarta i Grahama Hilla. Napravljeno ih je samo 12, a do danas je preživjelo 11 automobila i smatraju se najpoželjnijima među kolekcionarima automobila.

No, Jaguar je na 50. godišnjicu posljednjeg proizvedenog E-typea “lightweight” odlučio pokrenuti ekskluzivnu limitiranu seriju legendarnog automobila. On je do 1964. trebao biti proizveden u 18 primjeraka, no Jaguar nije objasnio zašto se zaustavio na samo 12 vozila.

Povijesnu “nepravdu” Jaguar je odlučio ispraviti 50 godina poslije.

- Novi automobili bit će identični kao i stari, čak će imati iste brojeve šasije kao tih preostalih šest E-typeova koje nikad nismo napravili. Radit će se ručno, a radnike u tvornici prvo ćemo morati naučiti tehnici koja se nije koristila toliko godina - rekao je Tony Schulp iz poznate britanske autokuće.

Iako nije precizirao, Schulp je rekao da će E-type novog vlasnika stajati oko 4 milijuna funti, a to je oko 40 milijuna kuna. Prvi automobil bit će završen početkom sljedeće godine, a Jaguar će pomno birati kupca.

- Želimo da ga netko vozi, a ne da ga drži u muzeju - zaključio je Tony Schulp. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • bbbdado 18.05.2014.

    Automobil čiji nam je poster krasio sobu

  • 16.05.2014.

    Kakva ljepota od auta,jedino šta čekam dežurne stručnjake da nešto popljuvaju čak kad je u pitanju i taj auto,ipak mislim da bi trebao imati znak opela pa bi bio vrhunski!

  • Gibbs 16.05.2014.

    istina, jedan od najljepših automobila ikad, al ima i ljepših stvari za te novce.

Komentiraj...
Vidi sve komentare