To je to što me zanima!

Povratak u prošlost: Ma koja digitalizacija, ovo su igračke

Poznata trgovina igračkama Argos slavi 45. rođendan i tim povodom organizira izložbu igračaka iz 70-tih, 80-tih i 90-tih. Mnoge od njih popularne su i danas...
Vidi originalni članak

Mnoge generacije odrasle su listajući Argosov katalog uoči blagdana i birajući omiljene igračke za poklon, a sad će ih se moći opet prisjetiti jer se vraćaju najbolje prodavane igračke.

Argos slavi 45 godina postojanja i tim povodom organizira izložbu igračaka u Tottenham Court Roadu u Londonu, gdje će biti izložene igračke koje su obilježile djetinjstvo danas odraslih ljudi.

Bit će tu figurica Darth Vadera iz Ratova zvijezda iz 1970-ih, pa Gladni, gladni vodenkonj i Rizik iz 1980-ih te, tad izuzetno moderni, Laser tag. Najmlađe generacije upoznat će na izložbi što je Rubikova kocka i Gameboy.

Bit će tu nešto i za generacije koje su odrastale 2000-ih, poput igre Tko želi biti milijunaš, Playstationa i Xboxa.

- Argos je sinonim za igračke za generacije i generacije obitelji i tako više od četiri desetljeća. Htjeli smo to proslaviti uz najdraže i najpopularnije klasike. Ovo je fantastična prilika za vraćanje u djetinjstvo i da mladi otkriju koliko su se igračke promijenile kroz godine - rekla je Juliet Ward, direktorica prodaje igračaka u Argosu.

Osim starih, bit će izložene i igračke koje su i danas jednako popularne kao i prije 30 godina. Jedna od tih su Lego kockice koje su u Argosu u prodaju krenule 1982. Na izložbi će biti otvorene razne igraonice za upoznavanje s igračkama i radionice. Uz to, stručnjaci će izložiti i ovogodišnje modele za najmlađe generacije te igračke za koje se očekuje da će se proizvoditi u budućnosti.

Dart Vader - Figurica je nakon filma ‘Ratovi zvijezda’ iz 1977. doslovno rasprodana u jednom danu. Uz Dartha Vadera, bile su popularne i figurice robota R2D2 i C3PO.
Rizik -  Iako je nastala 1957., zaživjela je tek u Argosu 1974. Ova strateška igra i danas je jedna od popularnijih društvenih igara.
Tko želi biti milijunaš? - Svi znamo za ovaj popularni televizijski kviz, a neki od nas igrali su i društvenu igru na tu temu. Nastala je 2001. godine, a prodavala se u čak 160 zemalja svijeta.
Lego city - Lego kockice popularne su danas jednako kao što su bile popularne i prije 30, 40 godina. Nastale su 1947. godine, a popularne širom svijeta postale su 1958. Kockice proizvedene tad mogu se kombinirati s onima proizvedenima danas.
Rubikova kocka - Današnja djeca smatraju da je problem proći razinu neke kompjutorske igrice. No zaista je pravi problem složiti sve strane Rubikove kocke. Neki uspiju složiti tek jednu stranu.
Furbies - Kad je izašla 1998., postala je igračka koju djeca obavezno moraju imati. Igračka se mogla kretati, a također je mogla i govoriti te naučiti neke riječi engleskog jezika.
Gladni, gladni vodenkonji - Ova igrica nastala je 1967., a do 1980. postala je najpopularnija igrica na svijetu. Cilj u igrici je sa svojim vodenkonjem pojesti sve kuglice na ploči.
Paw patrol - Jedna od najbolje prodavanih igrački ove godine. Radi se o vatrogasnom kamionu s dizalicom koja se može proširiti, a njome upravljaju psi vatrogasci. Igračka će se prodavati i za božićne blagdane.

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • magicmushrooms 22.10.2018.

    Fuckas dijete bez savova oziljaka cistih nerazbijenih koljena i uspomena na dane ludila ova danasnja dijeca su jednostavno panjevi gotovani bravo roditelji vi ste prvaci debilane

  • 19.10.2018.

    Sve je to super al ne može se mijerit sa Oculus ili Omen VR-om (znam skupi su ali vrijedi :D )

  • 17.10.2018.

    danas se igraju na mobitelu ni nogomet ih više ne zanima

Komentiraj...
Vidi sve komentare