To je to što me zanima!

Prastare pisaće strojeve su pretvorili u tipkovnice za iPad

Zaboravljeni pisaći strojevi vraćaju se kao moderne tipkovnice za PC, Mac ili tablet. Uz zahvat kojim su dodali elektroničke pločice i USB pretvaraju se tastaturu
Vidi originalni članak

Na prvi pogled izgledaju kao neke sulude kreacije koje ničemu ne služe, no ako volite retro štih i zvuk kucanja po pisaćem stroju ili želite biti drugačiji, ovo bi mogao biti savršen gadget. Naravno, ako ste spremni iskeširati nekoliko tisuća kuna, koliko koštaju ove prerade. 

Stari i već zaboravljeni pisaći strojevi koji se prodaju na stranici usbtypewriter dobili su "facelifting" tj. u njih su ugradili USB i elektroničke pločice te ih pretvorili u standardne tipkovnice. Ionako su sva slova na istim mjestima, a jedino što su morali dodati su tipke CTRL, ALT i backspace. Ali to nije sve, pisaći stroj i dalje može raditi kao što su i zamišljeni, samo trebate umetnuti papir i traku s tintom.

Imate li kod kuće starinski pisaći stroj, uz set za preradu koji košta 74 dolara, možete je pretvoriti u tipkovnicu i priključiti na računalo.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Confo 27.04.2012.

    "...samo trebate umetnuti papir i traku s tintom." pa nije to inkjet da koristi tintu nego ribon ili samo traka...

  • napaljeni brico 24.04.2012.

    ja svoju Olympiju nedam za niš...

  • lago 24.04.2012.

    Da je pisači troj valjao imali bi ga sada umjesto tipkovnica. Nemogu reći da nije fora, ali funkcionalno i praktično uopće nije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare