To je to što me zanima!

Pratite Papu preko Twittera i 'srežite' si vrijeme u Čistilištu

Papin oprost za grijehe moći će dobiti i oni vjernici koji se pokaju, a pratit će papu Franju tijekom Svjetskog dana mladih, no oprost se neće dijeliti preko Twittera
Vidi originalni članak

U posljednjem pokušaju da budu u korak s vremenom Vatikan je spojio jednu od svojih najstarijih tradicija sa svijetom društvenih mreža kako bi oprost dobili i pratitelji pape Franje na Twitteru.

Crkveni oprost predstavlja otpuštanje vremenite kazne za grijehe koji su izbrisani ispovijedi, odnosno vjeruje se da se oprostom smanjuje vrijeme koje će vjernici morati provesti u Čistilištu. U Srednjem vijeku oprost je došao na loš glas, jer se mogao kupiti za novac, a tako se gradila i Bazilika sv. Petra. No, za oprost je potrebna vjera, a ne samo klikovi.

- Ne možete dobiti oprost poput kave iz aparata - rekao je nadbiskup Claudio Maria Celli, predsjednik Papinskog vijeća za društvene komunikacije, prenosi Guardian

Oprost se može dobiti i za neka djela, poput uspona na Svete stube u Rimu ili odlaska na Svjetski dan mladih u Rio. No, oni koji neće moći u Brazil, oprost će moći dobiti i ako će sve pratiti preko televizije, radija ili društvenih mreža, što uključuje Twitter, navodi Apostolska pokorničarna.

Celli pojašnjava da nije dovoljno samo gledati misu ili pratiti stream pape ili se povezati s njim preko iPada. 

- To su samo uređaji. Ono što je ključno je da tvitovi koje će Papa slati iz Brazila ili fotografije sa Svjetskog dana mladih proizvedu stvarni vjerski plod u srcima ljudi - kaže Celli. Oprost će se moći udijeliti onima koji su se ispovjedili, pokazali poniznost i pokajanje te se predano molili tijekom praćenja Svetog oca u Riju. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • user_258803 19.07.2013.

    Gdje je mail adresa da Žužić pošalje što je zgazio one ljude pa da dobije oprost sa replyem i CC-om na adresu njegovog starog? Možda se pretplati i na mailing listu da zna kad ima kakav discount na oproste.

  • manU_1 18.07.2013.

    Nikad necu skontati ta kršćanska pravila,odes ispovjedis se sveceniku i grijesi su ti oprosteni,onda Isus je umro za ''vaše'' grijehe,sto znaci da nikada nemozete imati grijeha pa onda imate tri boga u jednom bogu,to mi je stvarno nejasno.lupajte vi minuse al logicki pogledajte i vi cete isto shvatiti .

  • mrl_frc 17.07.2013.

    A vi ste si ju upravo produžili "draga" redakcijo. Ovako manipulirati ljudima i izvrtati činjenice i riječi. Bog neka vam se smiluje. BB++

Komentiraj...
Vidi sve komentare