To je to što me zanima!

Prava poslastica: Mercedesova kupe-limuzina stiže u svibnju

Nova generacija Mercedesa CLA predstavljena je u Las Vegasu, a u Hrvatsku bi trebala stići u svibnju. Ušminkana Edition 1 verzija na slici je posebno osmišljena za početak prodaje
Vidi originalni članak

I nova generacija CLA većinu tehnologije dijeli s klasičnom A-klasom. Mercedes je i ovdje najviše ponosan na MBUX, sustav glasovnih naredbi i komunikacije s umjetnom inteligencijom, pa je automobil predstavljen na sajmu potrošačke elektronike uz bok najnaprednijim mobitelima i drugim modernim gadgetima.

MBUX je u CLA još napredniji nego u A-klasi, pa, primjerice, može prilagoditi ambijentalno osvjetljenje broju otkucaja vozača. 

Novi CLA pokretat će benzinski i dizelski motori iz A-klase, ukupno pet benzinaca i dva dizelaša. Najsnažniji motor je benzinac snage 225 KS. Auto je pet centimetara duži od prethodnika i mjeri 469 centimetara. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • 29.01.2019.

    Najljepsi auto na svijetu k tome prednji pogon nemoze bolje nepostoji bolni i lepsi auto od Mercedesa.

  • JÄGERMEISSTER 16.01.2019.

    Vozio sam se jednom u CLA i to je tako skuceno auto da je to katastrofa, na prednjim sjedalima kao da sjedis u djecjim kolicima, koljena skucena i izudarana, a ruke prelaze sjedalo i smetaju vozacu dok salta brzine. Zadnja sjedala kao sardina u konzervi, bilo bi bolje da ih nema, i tako dolazim do zakljucka da je ovo auto raden valjda za hobbite i azijate, steta para.

  • Ivan_8102 15.01.2019.

    Budimo realni ja koji sma visok 1,94 cm nemogu normalno sjediti u C klasi i bmw trojci, za jedinicu i A klasu da ne pričam, u seriji 4 coupe i c klasi coupe još donekle imam jesta i osjećaš se ugodno ali prava mjera bi bila serija 5 ili E klasa po mogućnosti coupe verzija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare