To je to što me zanima!

Predsjedničke igračke: Trumpa će čuvati najmodernije naprave

“Predsjednikova hitna torba” sadrži knjigu s nuklearnim opcijama, popis sigurnosnih bunkera u koje se predsjednik može sakriti, upute za pokretanje nuklearnog napada...
Vidi originalni članak

Predsjednik SAD-a, kamo god dođe, ima najveću sigurnost. Na njega paze agenti tajne službe dok putuje u blindiranom Cadillacu ili leti u zrakoplovu koji nikad ne kasni.

Nakon prvog afroameričkog predsjednika SAD-a, Baracka Obame, u Bijelu kuću će zasjesti Donald Trump. Obavljat će jedan od najtežih poslova na svijetu. Na svim putovanjima čuvat će ga stotine agenata, a s njim putuje i crna kožna torba. “Predsjednikova hitna torba” sadrži knjigu s nuklearnim opcijama, popis sigurnosnih bunkera u koje se predsjednik može sakriti, upute za pokretanje nuklearnog napada i karticu s autentičnim kodovima za provjeru predsjednikova identiteta. Do određnih lokacija američki predsjednik putuje u “letećoj Bijeloj kući”, zrakoplovu Boeing 747.

Riječ je o letećoj tvrđavi koja raspolaže proturaketnim uređajima za sprečavanje djelovanja nuklearne eksplozije i opremljen je najtajnijom vojnom tehnologijom. Po cesti se predsjednik vozi najsigurnijim automobilom na svijetu, Cadillacom One, koji košta oko 10 milijuna kuna. Osim udobnosti koju automobil pruža, predsjednik je u njemu zaštićen od kemijskog napada i strojnica velikoga kalibra.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • kokaza10 10.11.2016.

    Ja mislim da on nije zaštićen toliko, mislim da će pokušaja atentata biti. Pa još ako ga moćnici odluče maknuti spasa mu nema. Za Kenedijem smo plakali, za njim baš i ne bismo.

  • _Varešak_ 10.11.2016.

    Radi mene mu nije potrebna nikakva zaštita.

  • _Varešak_ 10.11.2016.

    Radi mene mu nije potrebna nikakva zaštita.

Komentiraj...
Vidi sve komentare