To je to što me zanima!

Preklopni telefoni u Japanu su ponovno hit, 'pametni' padaju

Isporuka smartphonea u padu je već drugu godinu zaredom, a razlog za to leži u vrlo skupim tarifama za pametne mobitele koje plaćaju japanski korisnici
Vidi originalni članak

Japan je uvijek bio zemlja naprednih tehnoloških trendova, ali ono što se dogodilo tijekom 2014. godine djelomično narušava takvu reputaciju. Vrlo zanimljivo zvuči podatak da je u prošloj godini porasla prodaja klasičnih preklopnih mobitela koji su kod nas bili popularni prije više od 10 godina. 

Prvi put u posljednjih sedam godina prodaja smartphonea pala je dok je klasičnih mobitela, poznatih i pod nazivom "Galapagos", prodano 5,7 posto više ili ukupno 10,58 milijuna, piše Reuters

Isporuka smartphonea u padu je već drugu godinu zaredom, a razlog za to leži u vrlo skupim tarifama za pametne mobitele koje plaćaju japanski korisnici. Klasični preklopni mobiteli nude glasovne pozive, poruke, e-mail i neke osnovne internetske usluge, a tarife za njih vrlo su povoljne. Velikom broju Japanaca to je sasvim dovoljno. 

Japanske kompanije Panasonic i NEC čak su i obustavile proizvodnju smartphonea jer se nisu mogle nositi s jakim konkurentima poput Applea ili Samsunga. No, one i dalje proizvode preklopne mobitele i time se natječu s Fujitsuom, Sharpom i drugima.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • žuti mravi 17.02.2015.

    Ja sam imao neki Sagem preklopni i mogu vam reci da je to bio veliki krs od uredjaja. Bolje me je sluzio Siemens A55

  • zippysnake 17.02.2015.

    Meni mobitel iskljucivo sluzi kad u nekoj hitnoj situaciji trebam zvat neku pomoc! Za nista drugo, nikad nisam cak ni napisao SMS , to mi je uzasno naporno i glupo!! Pa lakse mi je napisat razglednicu zaljepit marku i bacit na postu!!

  • El Tractor 17.02.2015.

    Budimo realni, da su uvjeti pristojni nebi potražnja padala, samim time se i dolazi do ovoga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare