To je to što me zanima!

Profesionalne gamere iz Vip Adria lige gledat ćemo na TV-u

Vipnet u svojoj ponudi već ima eSportsTV, ali pokreće i vlastite sportske kanale na kojima će se gledati Vip Adria liga, što će profesionalni gaming dovesti do puno većeg broja gledatelja
Vidi originalni članak

Regionalna esport liga iza koje stoje Vipnet i ESL, najveća svjetska esport kompanija, ulazi u drugu sezonu, a najbolji igrači regije od travnja će se obračunavati u najpopularnijim igrama - Counter-Strike: Global Offensive i League of Legends. 

Nakon više od 500 mečeva u kojima se borilo 1200 igrača te 4 milijuna pregleda, najbolji timovi prve sezone bili su Valiance i KlikTech koji sada brane naslove. Njihove nastupe, ali i ostale finalne mečeve na Reboot InfoGameru pratilo je uživo više od 70.000 ljudi, a timovi su se borili za ukupno 24.000 eura. No u drugoj sezoni stvari idu korak dalje. 

Vip Adria liga u drugoj sezoni će se moći gledati na svim Vip i B.net TV platformama. Kako je najavio Lordan Kondić, Vipnetov direktor marketinga, nakon što su osigurali UEFA Ligu prvaka u iduće tri sezone, Vipnet od 1. srpnja pokreće nove specijalizirane kanale, a na njima će se uživo prenositi i Vip Adria liga. 

- U ESL-u razvoj esporta ne vidimo kao sprint, već kao maraton. Lijepo je vidjeti toliki broj strastvenih profesionalaca i entuzijasta u regionalnoj esport zajednici – igrača, timova, medija i talenata - rekao je Martin Kadinov, ESL-ov regionalni manager za jugoistočnu Europu koji je dodao i kako se raduju razvoju lokalnih talenata i njihovom iskoraku na globalnu esport scenu.

Natjecanje u Counter-Strike: Global Offensive započinje početkom travnja online kvalifikacijama, dok će najbolji League of Legends timovi iz regije s online kvalifikacijama krenuti od sredine lipnja. Grupne faze natjecanja, kao i playoff u oba esport naslova bit će tijekom rujna, listopada i prve polovice studenog, dok je veliko finale Vip Adria lige na rasporedu 24. i 25. studenoga na Reboot InfoGameru. O uspjehu Vip Adria lige najbolje govori podatak da je nakon osvajanja prvog izdanja natjecanja i titule najkorisnijeg igrača velikog finala, Toni "Sacre" Sabalić potpisao za jednu od najjačih League of Legends momčadi Europe, francuski G2 Esports i tako se pridružio još jednom Hrvatu, Luki "PerkZu" Perkoviću.

- Nedostatak igračke konkurencije u regiji ne tjera nas dovoljno naprijed. Naš je cilj doći na međunarodne turnire i kad bi ESL razmotrio o pretvaranju Vip Adria lige u jedan od kvalifikacijskih turnira za ESL Pro ligu ili jedan od drugih većih ESL turnira, to bi bio najbolji ishod i poziv na buđenje – ne samo za Valiance and Co, već i za sve polu-profesionalne i profesionalne CSGO timove u regiji - rekao je Alen Šola iz Valiancea. Inače, nagradni fond u drugoj sezoni opet će biti minimalno 20.000 eura.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Imperium 24.03.2018.

    Bogu hvala

  • crotenkista 23.03.2018.

    Nadam se da će nekada prenositi i borbe i turnire u igri , u WOT-u. Zato što stalno gledam na yutubu i twichu da to prenosi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare