To je to što me zanima!

Profić iz National Geographica otkrio 9 trikova za super fotku

Fotograf koji je snimio jedan od najpoznatijih portreta svih vremena na YouTubeu je otkrio tajnu besprijekorne kompozicije za fotografije koje će svi lajkati
Vidi originalni članak

Kompozicija, 'tihi ubojica' u vrhunskim fotografijama, vještina je kojom morate ovladati ako želite povećati svoje instagramsko mnoštvo ili jednostavno dati 'ono nešto' svojim Facebook albumima s putovanja.

Sjetite se samo kadrova filmova Wesa Andersona ili Davida Finchera čiji je vizualni stil globalno slavljen, a u pozadini je zapravo detaljno promišljena kompozicija.

Ako niste pohađali foto-tečaj ili se previše informirali o ovoj temi, fotograf Steve McCurry, čovjek iza Djevojke iz Afganistana , kultne naslovnice National Geographica iz 1984., provest će vas kroz 9 trikova zanata u tutorijalu koji je za COOPH objavio u ožujku.

Za kraj, McCurry poručuje, koliko je tehnički aspekt važan, toliko je važno i uživati u samom procesu fotografiranja i pronaći vlastiti stil, a možemo dodati i ne zaboravite uživati i u samom trenutku..

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Herceg-Bosna 99 06.04.2015.

    lako je se prafit faca kad imas opremu, kolega mi ima foto studio i fotke su stvarno super i moraju bit kad su aparati i kamere cudo od tehnike a i kostaju da boli glava

  • hende007 05.04.2015.

    Odlični savjeti, ali može se i bez opreme koju on koristi. Njegov fotoaparat sa objektivima i priborom košta kao novi golf. No čovjek od toga živi, a fotke su mu genijalne.

  • snoopylove4ever 05.04.2015.

    Obozavam fotografirati, sam sto nazalost nemam para za pravi fotic :$

Komentiraj...
Vidi sve komentare