To je to što me zanima!

Profil Klik - Razvili softversko rješenje za digitalne udžbenike

Uz Profil klik učenici će lakše i temeljitije savladati gradivo, a pristup mu je moguć sa bio kojeg računala ili tableta. Sadržaj će biti dostupan od 14. studenog
Vidi originalni članak

"Profil klik - digitalni udžbenici“ je prvo softversko rješenje za multimedijske digitalne udžbenike u Hrvatskoj.  Učenicima osnovnih i srednjih škola omogućit će napredniju i temeljitiju komunikaciju s gradivom te interaktivno istraživanje i upoznavanje teorije svih predmeta u školama. 

Profilova multimedijska digitalna izdanja nadogradnja su tiskanim udžbenicima. Vrlo jednostavno i  lako se u njima snalazi jer se paralelno njime može koristiti i tiskano izdanje.

Učenje je osigurano i olakšano atraktivnim 3D animacijama i drugim videozapisima, zatim zvukovnim zapisima, interaktivnim objektima i kvizovima, slikovnim prilozima i fotogalerijama, prezentacijama, tablicama i poveznicama na web i sadržaj unutar udžbenika. 

- Interaktivan materijal kojeg naša softverska platforma omogućuje izuzetno je dobro metodički osmišljen. Sve animacije su samostalno izrađene ili otkupljene te prilagođene, a važno je napomenuti da je sva multimedija u trajanju od 30 sekundi do 3 minute što znači da dozvoljava aktivno uključivanje u nastavni proces bez njegova ugrožavanja, a djeci omogućava istraživanje onog dijela nastavnog gradiva kojeg dosad u redovnoj nastavi nisu mogli -  izjavila je izvršna direktorica Profila, Maja Brkljačić. 

Kroz video zapise i animacije moguće će biti vidjeti kako su tektonske ploče kroz vrijeme stvorile kontinente, kako nastaju i djeluju vulkani, kako funkcionira ljudsko srce i sl., uz brojne druge primjere koji će pokazati kako u praksi izgleda teorija koja se uči u školama.

Uz Profil klik olakšano je obilježavanje, označavanje i upisivanje vlastitog sadržaja, a sav obilježeni tekst moguće je pregledati na jednom mjestu, ispisati ga ili eksportirati u zaseban dokument na vlastitom računalu. 

Multimedijski sadržaj je pažljivo odabran, stvoren u Profilovoj vlastitoj produkciji ili otkupljen od poznatih europskih produkcijskih kuća poput BBC-a, a potpuno je usklađen sa zahtjevima i osobitostima hrvatskog obrazovnog sustava.

Pristup Profil klik naslovima omogućen je s bilo kojeg PC ili Mac računala te iPad ili Android tableta, za koje su razvijene posebne aplikacije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare