To je to što me zanima!

Proslavili ih ventilatori, a sada planiraju raditi električne aute

Usisavač i ventilatori su proizvodi po kojima znamo za tvrtku Dyson, no njihov osnivač 2020. želi imati i električni automobil. O autu se zna samo da će biti 'radikalan i drugačiji'
Vidi originalni članak

Britanski Dyson poznat je po usisavačima i ventilatorima te sušilima za ruke, no sada je ova kompanija najavila da će uložiti više od 16 milijardi kuna u razvoj električnog automobila. Njihov 'radikalni' auto trebao bi biti lansiran 2020. godine, a osnivač kompanije James Dyson potvrdio je kako 400 ljudi već dvije godine u tajnosti radi na automobilu. 

No još nisu izradili prototip, a trebaju odabrati i gdje bi smjestili tvornicu. Dyson nije otkrio više detalja, navodeći da je konkurencija žestoka i da moraju učiniti sve što mogu da karakteristike automobila ostanu tajne. Tako se još ne zna ni koliko automobila planiraju proizvoditi i kolika će mu biti cijena te doseg s baterijama. 

Dyson je otkrio kako je ideju za auto dobio još krajem '80-ih godina prošlog stoljeća, no u međuvremenu je radio na motorima i baterijama za usisavače. Sada najavljuje drugačiji i radikalan auto, jer 'nema smisla raditi auto koji je kao i svaki drugi'. No, sigurno je i da neće biti jeftin, piše BBC.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Adam Janjiš 29.09.2017.

    "Alal im vera" al su im i ventilatori. Dok ga ne upališ izgleda čarobno, ali kad ga upališ čarolija prestaje. A pogotovo kad se čovjek sjeti koliko je platio kilo i pol plastike.

  • Haso_i_Mujo 28.09.2017.

    sjetih se Tesne kože i Šojića ...čuti bre, oču uz kafu da im uvalim i ventilatore :))) legendarni Milan Gutović

Komentiraj...
Vidi sve komentare