To je to što me zanima!

Prve fotke otkrile kako iznutra izgleda Teslina "gigatvornica"

Tesla Motors gradi golemu tvornicu u Nevadi, a sada su izašle i impresivne prve fotografije ove gigatvornice na Instagram profilu fotografa Jamesa Lipmana
Vidi originalni članak

Elon Musk gradi golemu tvornicu koja će po završetku biti triput veća od newyorškog Central Parka. Teslina tvornica ne bi trebala biti samo jedna od najvećih zgrada na svijetu, nego i posve ekološka zgrada jer će maksimalno koristiti obnovljive izvore energije.

Kada tvornica bude dovršena, a to bi trebalo biti 2020. godine, proizvodit će godišnje više baterija nego što se u cijelom svijetu proizvelo 2013. godine.

U ovu 'gigatvornicu' fotografi dosad nisu bili dopušteni, no fotograf James Lipman imao je privilegiju prošetati tvornicom te je na svom Instagram profilu objavio nekoliko fotografija koje pokazuju koliko truda i resursa Tesla Motors ulaže u dizajn nove tvornice.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • killthesnake 06.01.2016.

    slike? imam ja neki problem sa internetom ili ?

  • Chillimar 29.12.2015.

    Kako ovaj lik diže ljestvicu cijeloj industriji je nevjerojatno. Ovakva tvornica je uvjet za bolje i jeftinije baterije koje su zapravo jedina prepreka za preuzimanje dominacije na tržištu od strane električnih automobila.

  • Gregur 29.12.2015.

    Svaki nas tesla u americi zavrsi! Koja rupa od nase drzave!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare