To je to što me zanima!

Prvi let privatnog svemirskog broda na ISS odgodili testovi

Novi datum za let privatnog svemirskog broda Dragon na raketi Falcon bit će vjerojatno 7. svibnja, bude li tada sve kako zahtijevaju strogi propisi NASA-e
Vidi originalni članak

Kompanija SpaceX odgodila je za najmanje tjedan dana lansiranje prve privatne letjelice na Međunarodnu svemirsku postaju. Letjelica Dragon na ISS je trebala krenuti sljedećeg ponedjeljka, no iz SpaceX su objavili kako svemirski brod "mora proći još testiranja". Novo lansiranje vjerojatno će biti 7. svibnja, bude li tada sve u redu sa raketom. 

Dragon bi na raketi Falcon trebao krenuti s Floride te će na ISS ponijeti hranu, odjeću, računala i znanstvenu opremu koja nije od presudne važnosti, pođe li let po zlu. 

Iako je SpaceX već nekoliko puta uspješno lansirao Falcon i Dragon, let na ISS zahtijeva puno više preciznosti. Inače, jedan od ciljeva NASA-e je okretanje privatnom sektoru za letove koji će na postaju nositi opremu i eventualno astronaute.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Der Kommissarrr 25.04.2012.

    Nasa je zabrinuta tko sve učestvuje u letovima u svemir, koje sredstvo snimanja nosi itd, jer je orbita puna svakakvih malih svjetlećih objekata koji naglo mijenjaju smjer, a nesmotrena izjava nekog svemirskog turista novinama nakon leta - mogla bi poljuljati neke nasine temelje o nepostojanju inteligentnog života izvan zemlje..

  • kizo1007 24.04.2012.

    priča se da trebaju pilote ali primaju ih na vrlo kratki rok a misija se zove survivor

Komentiraj...
Vidi sve komentare