To je to što me zanima!

Puni mobitele: Našu pametnu klupu žele i u Hong Kongu

Kineski investitori žele kupiti izum splitskog studenta Ivana Mrvoša, solarne klupe koje pune mobitele i mjere temperaturu zraka. Cijena jedne klupe je oko 11.000 kn
Vidi originalni članak

Izum mladog splitskog inovatora i studenta Ivana Mrvoša (20) postao je svjetski hit.

Nakon što je nedavno u kanadskim novinama objavljen tekst o njegovu izumu, Ivana su kontaktirali ulagači iz Kine. Nakon dvotjednih pregovora prva klupa na putu je za Hong Kong, a ako Kinezi budu zadovoljni, mogla bi uslijediti masovna narudžba.

- Znamo da je kinesko tržište ogromno, ali ne bojimo se velike narudžbe. Kamo sreće da tako i bude - rekao nam je Ivan te dodao da stižu i poboljšanja u pametnim klupama. Student splitskog FESB-a najavio je da će uskoro predstaviti novi model, koji će, između ostalog, imati ugrađen bežični punjač za mobitele, ali i pročišćivač zraka.

- To će, vjerujem, posebno biti privlačno za Hong Kong - rekao nam je Ivan Mrvoš.

Davor Puklavec/Pixsell

Inače, do sada su proizveli 30 pametnih klupa, a narudžbe pristižu najviše iz Hrvatske i susjednih zemalja. Ima ih već u desetak gradova - Splitu, Koprivnici, Solinu, Tivtu, Sarajevu. Ali ako Kinezi “polude” za pametnim klupama, to bi mogao biti “posao stoljeća”.

- Čim klupa stigne u Hong Kong i prođe carinu, za Hong Kong letim i ja. Tamo ćemo je instalirati na jedno njihovo sveučilište i, ako budu zadovoljni, potpisati ugovor - zaključio je Ivan.

A sama klupa, iako izgleda vrlo jednostavno, krije u sebi vrhunsku tehnologiju. Cijena jedne klupe je oko 11.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • josip021 13.11.2015.

    Svaka čast,samo naprijed i puno uspjeha....-)

  • Antun Nutna 13.11.2015.

    ma gluposti meni moj mobitel izdrži cijeli dan bez problema a uključeni mu i Wi-Fi i 3g. ko im je kriv kaj kupuju marku a ne mobitel. moj mobitel iz poljske za 1000kuna dobio quad core 1gb RAM itd a vrti sve aplikacije bez problema

  • jasveznam 13.11.2015.

    ne brini ti za kineze nastancaj ti za hrvatsku.ionako svi side lincare i nerade nista prazne se mob a struja skupa

Komentiraj...
Vidi sve komentare