To je to što me zanima!

Rade na piluli koja će moći zamijeniti vježbanje u teretani

Znanstvenici se nadaju da će takva pilula pomoći onima koji se iz zdravstvenih razloga ne mogu baviti fizičkim aktivnostima što loše utječe na njihovo zdravlje
Vidi originalni članak

Mnoge reklame obećavaju smanjenje tjelesne težine uzimanjem raznih pilula. No, kako bi istesali vaše tijelo, potreban je i fizički napor.

Sada su znanstvenici objavili da bi kroz sljedećih nekoliko desetljeća mogla biti proizvedena i pilula koja simulira odlazak u teretanu. Stvorili su nacrt molekularne razine mišićnih reakcija na vježbanje te se nadaju da bi mogli to 'upakirati' u pilulu.

To znači da bi znojenje u teretani trebalo postati prošlost jer bi pilula proizvela rezultate kao da ste vježbali. No, razvoj takve pilule je tek započeo. Dr. Nolan Hoffman sa Sveučilišta u Sydneyu kaže kako će proći barem još deset godina prije nego takva pilula zaživi, prenosi Engadget.

Znanstvenici kažu kako aktivno rade na ovom projektu, a jedan od ciljeva im je pomoći osobama koje zbog medicinskih razloga nisu u mogućnosti baviti se fizičkim aktivnostima što negativno utječe na njihovo zdravlje.

Ako i uspiju proizvesti ovakvu pilulu, sigurno se neće tako skoro naći na tržištu.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • mikiss_1 13.10.2015.

    no pain,no gain! budalaštine,u teretanu se ide radi 'gušta'

  • ToPost 13.10.2015.

    Najbolji komentar je s vrha, pilula da me zamijeni na poslu sutra. Mene više pogodi to površno pljuvanje savršeno sposobnih ljudi za fizičku aktivnost: "kakva tableta odi u teretanu". Znanstvenici su vidjeli nešto u piluli kao moguće rješenje za ljude koji ne mogu obaviti fizički napor, i ili na sreću ili na žalost nijedan takav ne troši svoje vrijeme da komentira na 24sata da kaže svoje mišljenje. Što ako netko tko je bolestan ili nekako drugačije onesposobljen ŽELI trenirati svoje mišiće i poticati sebe da bude fit/zdraviji? Ne kažem da je tableta ultimativno rješenje, ali ako govore istinu ovdje, onda je to za sada najbliže tome da bude rješenje. Kakvo-takvo. Tri su uvjeta za biti fit: 1) Ja MOGU trenirati, 2) ŽELIM trenirati i 3) Jesti ću zdravije (Garbage in - garbage out). Na našu žalost nekima je to 1 uvjet previše.

  • tigric@77 13.10.2015.

    hahahaha ,da samo da se ne bi malo,pa daje molim vas tko uopće u ovako nešto može povjerovati..čak i da i je moguće ne hvala...vježbanjem do zdravlja

Komentiraj...
Vidi sve komentare