To je to što me zanima!

Radnici koji ne koriste telefone navečer su sretniji i bolje rade

SAD: Samo jedna noć u tjednu bez korištenja telefona nakon posla, povećala je zadovoljstvo i produktivnost radnika koji su bili uključeni u trogodišnje istraživanje
Vidi originalni članak

Istraživači s Harvarda otkrili su kako samo jedna noć u tjednu bez provjeravanja telefona može povećati zadovoljstvo radnika i njihovu produktivnost. U studiji koju su radili s konzultantskom tvrtkom Boston Consulting Group, ljudima su zabranili korištenje telefona iza 18 sati, samo jedne noći u tjednu. U eksperiment koji je trajao tri godine bilo je uključeno 1400 ljudi. Leslie Perlow kaže da se na studiju odlučila nakon što je otkrila da 26 posto od 1600 menadžera spava s telefonima. 

U početku, šefovi u BCG bili su zabrinuti i prijetili da će eksperiment prekinuti, bude li i najmanjeg negativnog utjecaja na kvalitetu rada. Neki su se protivili eksperimentu, dok su oni koji su sudjelovali rekli kako su zadovoljniji, produktivniji...Kako prenosi Daily Mail, 59 posto radnika koji su prihvatili 'noć bez telefona' bili su sretni odlaskom na posao, a čak ih je 78 posto bilo zadovoljno svojim poslom. 

Studija je pokazala i da su oni koji su gasili telefone provodili više vremena s obiteljima i imali bolji društveni život. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • floyd_1 20.03.2012.

    Mnogi ljudi se doslovce ubijaju telefonima . Poslovni tempo postaje sve brži i bez radnog vremena . Imam frenda koji ima svoj obrt i doslovce stalno telefonira radi posla. Kaže da i u snu zna započeti poslovni razgovor.

  • 19.03.2012.

    pa da... ovak si nonstop na iglama... kad će zvati, tko će zvati, zašto ne zove... odem na wc i onda zove...

Komentiraj...
Vidi sve komentare