To je to što me zanima!

Rastavili ga do kraja: iPhone 5 puno se lakše može popraviti

Na novom telefonu ekran se može lako odvojiti ako se ošteti, no nedostatak će biti veća cijena, jer je ekran izrađen novom tehnologijom. Lakše ga se rastavlja od 4S
Vidi originalni članak

Novi iPhone od petka je krenuo službeno u prodaju, a iFixit tim već je rastavio telefon do najsitnijeg detalja kako bi vidjeli koliko ga se lako može rastaviti i popraviti. Ovogodišnjem modelu dali su 7 od 10 za lakoću popravljanja što je bolje od prošlogodišnjeg 4S. Navode kako se staklo i ekran mogu jednostavno odvojiti, a isto vrijedi i za bateriju. 

Nedostatak je novi ekran koji je izrađen novom tehnologijom te je sam popravak skup. Isto vrijedi i za niz sitnih dijelova koje se ne može odvojiti, no najčešći kvar telefona bit će zamjena ekrana. 

Cijelo rastavljanje telefona možete pogledati ovdje

Najčešći uzrok oštećenja telefona je pad i rabijeni ekran kao posljedica, a Cygnett je prvog dana prodaje iPhonea predstavio i nove WorkMate zaštitne maske. U videu možete pogledati kako je prošao test bacanja telefona i je li iPhone 5 preživio.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • user_28947 02.11.2012.

    Pa ne kupujem ovakav fon da ga odmah sam popravljam, dok je u garanciji zna se. To je danas potrošna roba ali skupa, skuuuupa!

  • Mateja_5 21.09.2012.

    ma da na Iphone padne stara Nokia mislim da bi se Iphone raspao ;)

  • PaxtonFettel 21.09.2012.

    al je kod apple-a stvar da oni to ne popravljaju, nego ako ti crkne bilo sto odmah dobis novi, a nakon sto ti garancija istekne mozes preko operatera kupit drugi po nizoj cijeni, isto novi

Komentiraj...
Vidi sve komentare