To je to što me zanima!

Rastrošni Microsoft daje dvije milijarde dolara za Minecraft

Čelnici obje kompanije još nisu komentirali ovaj posao, navodno vrijedan više od 2 milijarde dolara. Sve bi trebalo biti gotovo do kraja mjeseca.
Vidi originalni članak

Švedska kompanija Mojang, poznata po razvoju iznimno popularne igre Minecraft, uskoro bi mogla postati dio Microsoftova jata, ako je vjerovati izvještajima iz raznih izvora. Wall Street Journal tako piše da posao vrijedi više od 2 milijarde dolara, a naravno šefovi u obje kompanije šute. 

Tko je inicirao posao još nije poznato. New York Times navodi da se cijela stvar 'zakotrljala' prije najmanje tri mjeseca, kad je Microsoft pristupio Mojangu. No, Bloomberg piše kako je Markus 'Notch' Persson bio taj koji je napravio prvi korak i kao osnivač Mojanga pristupio Microsoftu, jer je imao pozitivna iskustva u prebacivanju Minecrafta na Xbox. 

Posao bi trebao biti gotovo do kraja ovog mjeseca. Bloomberg također piše i da će Persson pomoći u tranziciji, ali da je malo vjerojatno kako će ostati nakon toga u kompaniji. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • MatejKlečina 10.09.2014.

    Imaju 3 razloga zasto je skup : 1. Popularna igra 2. Kupilo ju je preko pola svijeta 3. Imaju razni modovi za nju

  • CptNemo 10.09.2014.

    Što je previše, previše je...Svaka čast svemu ali realno niti Blizzard ne vrijedi 2 milijarde dolara, a kamoli nekakav "minecraft"...To je postalo suludo kao i "transferi loptogurača"...Ili dolar više ne vrijedi papria na kojem naštampan? Vjerojatno oboje..

  • Saleagr 10.09.2014.

    Sto reci , na jednoj strani svijeta bacaju lovu na gluposti a na drugoj ljudi umiru od gladi. Kad bi barem sve svijetske face odvojile po 1% svoje zarade (sto nebi ni skuzili da nedostaje) i poklonili je onima kojima stvarno treba, svi bi bili bolji i sretniji ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare