To je to što me zanima!

Rekord u ožujku: Za samo 23 minute prodali su Opel Astru

Prema analizi Njuškala za ožujak, najprodavaniji modeli bili su Renault Clio, VW Passat te Opel Astra i Opel Corsa. Prosječna starost oglašenih automobila za prodaju je devet i pol godina
Vidi originalni članak

Na www.njuskalo.hr vlasnici su u ožujku predali 18.000 oglasa za prodaju rabljenih automobila, a u ponudi je 821 model od 64 proizvođača.

Najviše je oglasa za VW Golf, pa za VW Passat te BMW Serije 3. Na četvrtom je mjestu Opel Astra, a upravo je to osobni automobil koji drži ožujski rekord u brzoj prodaji. Novog vlasnika pronašao je samo 23 minute nakon što je oglas objavljen. Ipak je to nešto sporije nego u siječnju, kad su Opel Corsu, prodali unutar 20 minuta. Po broju objavljenih oglasa na Njuškalu, u ožujku je na petom bio mjestu Renault Clio, a slijedili su Audi A3, VW Polo, BMW Serije 5 i BMW Serije 1. Deseta je bila Opel Corsa.

Prema analizi portala Njuškalo za ožujak, najprodavaniji modeli bili su Renault Clio, VW Passat te Opel Astra i Opel Corsa.

Prosječna starost oglašenih automobila za prodaju je devet i pol godina, a prosječna kilometraža oko 150.000 kilometara.

Najmlađi rabljeni automobili u prodaji su Dacia i Suzuki, s prosječnom starošću od pet godina. No najzastupljeniji rabljeni automobili na Njuškalu, VW i BMW, prosječno su stari devet godina i imaju prosječno 164.000 prijeđenih kilometara, odnosno nešto više od ukupnog prosjeka pređenih kilometara rabljenih automobila koji se nude na prodaju na njuskalo.hr. Posjećenost Njuškalove kategorije Auto Moto u godinu dana porasla je za 12 posto, a čak 65 posto više pregleda putem Njuškalove aplikacije.

U ožujku je putem te aplikacije zabilježeno gotovo 29 milijuna detaljnih pregleda oglasa kategorije Auto Moto. Tijekom ožujka više su pregledavali oglase motocikala, a na Njuškalu ih je gotovo 8000. Najviše se nude cestovni i sportski motocikli te skuteri. Od cestovnih motocikala izdvojili su Suzukijev model V-Strom te Yamahin Super Tenere, koje se može pronaći za 4000 eura. Od popularnijih sportskih motocikala na Njuškalu su Yamaha R1, čiji stariji modeli stoje oko 2000 a noviji do 15.000 eura.

Sličan je raspon cijena i za Yamahu R6. Za najskuplji model, Kawasaki Ninja,ZX10RR, vlasnik traži 22.000 eura. Harley Davidson Electra Glide naskuplji je motocikl na Njuškalu, a za njega traže 45.000 eura.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • paalfi 28.04.2018.

    Evo ja moram priznati da sam uspio prodati kosilicu u roku niti minute, jer kad su ovi iz oglasa skužili da je pod krivom rubrikom koja se nije naplačivala i upozorili me da su deaktivirali oglasa radi toga jer se inače takav oglas plača ja prodao kosilicu... Hvala njuškalu..... E sad što se tiče njihovih oglasa i naplačivanja, mislim da je uredu to što se treba naplačivati ali su daleko pretjerali sa cjenama.... Moje osobno mišljenje je da su trebali staviti sms oglas i naplačivati ga recimo 5kn mislim da bi više zaradili..... primjera samo prije naplate oglasa za prodaju vozila po oglasnicima se je rijrtko vrtilo ispod 60 000 osobnih vozila vozila... danas 23 - 25 000, s tim potezom ste dali samo više mjesta konkurenciji da diše.... Kako je gore navedeno u jednom postu ostali su samo prekupci i trgovci automobila koji imaju zakupljene oglasne prostore i mogu staviti gore zavisi od dogovora po 100-tinjak oglasa... Ljudi su jednostavno počeli izbjegavati njuškalo...... Uglavnom vrijeme bude pokazalo....

  • vladimir76 27.04.2018.

    Savjet za njuškalo stavite oglas 10kn za mjesec dana il 20kn za dva mjeseca i to bi bilo ok a ovako je čitsa lakomost propast čete i ovako nema automobila na njuškalu

  • GEORG_2 27.04.2018.

    Ovo je čista reklama za njuskalo. molim admina da izbaci ovo sa 24. :-) hahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare