Tech

Komentari 53

Rekord u ožujku: Za samo 23 minute prodali su Opel Astru

Rekord u ožujku: Za samo 23 minute prodali su Opel Astru

Prema analizi Njuškala za ožujak, najprodavaniji modeli bili su Renault Clio, VW Passat te Opel Astra i Opel Corsa. Prosječna starost oglašenih automobila za prodaju je devet i pol godina

Na www.njuskalo.hr vlasnici su u ožujku predali 18.000 oglasa za prodaju rabljenih automobila, a u ponudi je 821 model od 64 proizvođača.

Najviše je oglasa za VW Golf, pa za VW Passat te BMW Serije 3. Na četvrtom je mjestu Opel Astra, a upravo je to osobni automobil koji drži ožujski rekord u brzoj prodaji. Novog vlasnika pronašao je samo 23 minute nakon što je oglas objavljen. Ipak je to nešto sporije nego u siječnju, kad su Opel Corsu, prodali unutar 20 minuta. Po broju objavljenih oglasa na Njuškalu, u ožujku je na petom bio mjestu Renault Clio, a slijedili su Audi A3, VW Polo, BMW Serije 5 i BMW Serije 1. Deseta je bila Opel Corsa.

Prema analizi portala Njuškalo za ožujak, najprodavaniji modeli bili su Renault Clio, VW Passat te Opel Astra i Opel Corsa.

Prosječna starost oglašenih automobila za prodaju je devet i pol godina, a prosječna kilometraža oko 150.000 kilometara.

Najmlađi rabljeni automobili u prodaji su Dacia i Suzuki, s prosječnom starošću od pet godina. No najzastupljeniji rabljeni automobili na Njuškalu, VW i BMW, prosječno su stari devet godina i imaju prosječno 164.000 prijeđenih kilometara, odnosno nešto više od ukupnog prosjeka pređenih kilometara rabljenih automobila koji se nude na prodaju na njuskalo.hr. Posjećenost Njuškalove kategorije Auto Moto u godinu dana porasla je za 12 posto, a čak 65 posto više pregleda putem Njuškalove aplikacije.

U ožujku je putem te aplikacije zabilježeno gotovo 29 milijuna detaljnih pregleda oglasa kategorije Auto Moto. Tijekom ožujka više su pregledavali oglase motocikala, a na Njuškalu ih je gotovo 8000. Najviše se nude cestovni i sportski motocikli te skuteri. Od cestovnih motocikala izdvojili su Suzukijev model V-Strom te Yamahin Super Tenere, koje se može pronaći za 4000 eura. Od popularnijih sportskih motocikala na Njuškalu su Yamaha R1, čiji stariji modeli stoje oko 2000 a noviji do 15.000 eura.

Sličan je raspon cijena i za Yamahu R6. Za najskuplji model, Kawasaki Ninja,ZX10RR, vlasnik traži 22.000 eura. Harley Davidson Electra Glide naskuplji je motocikl na Njuškalu, a za njega traže 45.000 eura.