To je to što me zanima!

Renesansu Lade započet će Vesta, a iza nje slijedi XRay2

Ruskog proizvođača još je lani preuzeo Renault, a nakon mnogo nagađanja na salonu u Moskvi pokazali su novi model vrlo modernog dizajna nazvan Vesta
Vidi originalni članak

Lada je u nas poznata ponajviše po kultnoj Nivi, nezaustavljivu terencu koji je na tržištu već više od 35 godina, a novije Lade, poput Kaline, nisu zaživjele kod nas. Na salonu automobila u Moskvi Lada je sada pokazala potpuno nov model koji bi trebao krenuti u prodaju za godinu dana. 

Renault, koji je preuzeo AvtoVAZ prošle godine, priprema veliku renesansu Lade, a Vesta je najava nove generacije modela.
Dizajn je moderan što treba zahvaliti engleskom dizajneru Steveu Mattinu, koji je radio u Mercedesu i Volvu te nacrtao na primjer XC60. Ova kompaktna limuzina duga 4,35 metara imat će izdašan prtljažnik (oko 500 litara) i komfornu unutrašnjost, a dijelove posuđuje i od Renault Méganea. Svi motori zadovoljavat će Euro 6, a početna cijena Lade Veste trebala bi biti oko 8000 eura.

Uz Vestu je prikazan i koncept XRay 2, povišeni gradski automobil s crossover duhom. Ovo je nasljednik trovratnog koncepta koji je prikazan prije dvije godine. Oba modela imaju i novu platformu, Lada B, koju je također izrađena pod nadzorom Renaulta. Motor Report piše da će XRay stići 2016.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • tutek 03.09.2014.

    Puca mi prsluk za vestu...

  • muni seferendi 03.09.2014.

    počinje vesta,nasljeđuje majica,do jakne propast

  • duje912 02.09.2014.

    ne znam šta su čekali do sada...recimo Škoda koja je bila u rangu kvalitete Lade danas je pojam auta, a rusi nisu htjeli drugima dat da im vode autoindustriju pa jop i dan danas svoje aute prodaju samo svojoj sirotinji tamo na istoku!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare