To je to što me zanima!

Ri Move: Mali Riječani će od jeseni čitati i sportsku lektiru

U jedinstvenom projektu sudjelovat će tisuću osnovaca od prvog do četvrtog razreda u osam riječkih škola, a iz odabranih knjiga učit će o zalaganju, upornosti i toleranciji
Vidi originalni članak

Riječki osnovci od jeseni ce biti prvi hrvatski učenici koji ce na popisu lektire imati i sportsku lektiru. Riječ je o jedinstvenoj sportskoj publikaciji koja ce kod djece poticati razvoj kulture citanja kroz sportsku tematiku.

Projekt je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a uvođenjem sportske lektire Rijeka je napravila još jedan iskorak svog obrazovnog sustava u okviru jedinstvenog projekta Ri Move, koji se eksperimentalno počeo provoditi prošle školske godine među učenicima nižih razreda osnovnih škola.
Od nove školske godine u projekt će se ukupno uključiti osam riječkih škola, tj. tisuću osnovaca, a projekt će se sastojati od brojnih prezentacija sportova i poznatih sportaša, te upoznavanja riječkih sportskih objekata, te čitanja lektire.
- Učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola koji se uključe u projekt, ponudit će se dva kompleta knjiga koje je verificiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Rijec je o kompletu "Mali sportaši" koji kroz priče iz života upoznaje djecu s raznim sportovima, ali ih uči i toleranciji, te kompletu "Olimpijske priče". Svaka od tih priča istinita je i govori o životima olimpijaca. Ideja je iza svega je zaokružiti priču čitanja i sporta - objašnjava Slaviša Bradić iz Riječkog sportskog saveza.
Temeljni nositelj aktivnosti projekta RI Move su članice Riječkog sportskog saveza s atletikom, gimnastikom i judom, kao bazičnim olimpijskim sportovima za djecu, a tijekom školske godine djeca će se upoznavati sa svim grupama sportova koje postoje u Rijeci, poput borilackih,  loptačkih i vodenih sportova.Također, projekt, koji provode educirani treneri iz svake sportske grane te poznati riječki sportaši, sadrži i druge aktivnosti koje uključuju upoznavanje s kulturnim i humanitarnim aktivnostima, učenje bazičnih vještina koje utječu na tjelesni i psihosocijalni razvoj te poticanje tjelesne aktivnosti i zdravog načina života.
Ri Move financira Grad Rijeka i besplatan je za sve polaznike, a ima i suglasnost Hrvatskog olimpijskog odbora. U program je uključen i Nastavni zavod za javno zdravstvo koji ce za ucenike ukljucene u Ri Move organizirati radionice s ciljem promicanja zdravih prehrambenih navika.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare