To je to što me zanima!

Riješite problem 'kakanja' u svemiru i zaradite 213.000 kn

Sustav za obradu ljudskog otpada mora biti samodostatan 144 sata u komadu, njegova intergacija u odijelo ne smije trajati duže od pet minuta, mora biti lagan...
Vidi originalni članak

NASA je uspjela poslati sonde u duboki svemir, ali još nije našla rješenje koje bi zamijenilo astronautima pelene. Naime, kada borave u svemirskim odijelima, astronauti nose posebne pelene kako bi mogli obavljati nuždu, no problem je u tome što višesatni boravak u pelenama dovodi do iritacija i infekcija. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Američka svemirska agencija zato poziva sve koji imaju ideju kako bi se taj problem mogao riješiti da pošalji svoje prijedloge do 20. prosinca. Pobjednik natječaja dobit će 30.000 dolara nagrade, oko 213.000 kuna, a astronauti priliku da svemirom plutaju suhih guza.

Naravno, postoje određeni zahtjevi koje predlagatelji moraju imati na umu. Sustav mora biti samodostatan 144 sata u komadu, njegova intergacija u odijelo ne smije trajati duže od pet minuta, mora biti lagan i funkcionirati pri silama od 3-4 G.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • cro2 04.12.2016.

    Neka samo pogledaju hrvatsku iz svemira i bit ce im jasno da taj "problem" kakanja nije uopce nikakav problem u usporedbi sa kakvih problema mi imamo i jos moramo trpit da nam po glavi padaju njihova svemirska govna...

  • sn3x 30.11.2016.

    trpi sokole ,vrlo jednostavno napravi se vakumski usisivac koji ide direkt u guzu

  • posten 29.11.2016.

    Neka nauce od Srba kako srati u opancima. Cucnes i primis se za one kuke, a kad si gotov onda opalis Uzicko kolo s ostatkom posade.

Komentiraj...
Vidi sve komentare