To je to što me zanima!

Rimac o Volkswagenu: Otvorili smo kanal Vlade i jakih igrača

Rimac je rekao kako je na sastanku na kojem su bili šefovi Porschea i premijer Plenković otvoren kanal Vlade s velikim igračima u industriji, a nudi i svoja iskustva jer su privukli 150 milijuna eura investicija
Vidi originalni članak

Volkswagen želi graditi novu tvornicu, a kako je upitno hoće li to biti Turska, Hrvatska se uključila u igru vrijednu više od milijardu eura. Toliko Nijemci planiraju uložiti u tvornicu. 

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mate Rimac u utorak je za Večernji list rekao kako su čelnici Porschea, koji je u VW Grupi i vlasnik udjela u Rimčevoj kompaniji, bili na sastanku s premijerom Plenkovićem i ministrima. 

INVESTICIJA TEŠKA MILIJARDU EURA Hrvatska ulazi u bitku za novu Volkswagenovu tvornicu auta

– Na sastanku u lipnju prezentirali smo vrlo konkretne mjere koje Hrvatska treba poduzeti kako bi bila atraktivna upravo za ovakve investicije. Na sastanku su bili vodeći ljudi Porschea (članica VW Grupe) i Hyundaija te smo tim putem otvorili komunikacijski kanal Vlade i velikih igrača automobilske industrije - rekao je Rimac za Večernji. 

Kaže kako mu je drago da je prepoznato koliko bi takva investicija značila za Hrvatsku i nada se da će Vlada iskoristiti analize i prijedloge koje su dali te kontakte koje su uspostavili, da privuče ovakve investicije. 

NEMA VIŠE TIPKI Procurile fotke novog Golfa 8, drastična promjena interijera?

- Ako možemo bilo kako pomoći u ovom procesu, mi, naravno, stojimo na raspolaganju. Mi smo privukli više od 150 milijuna eura strane investicije u automobilsku industriju u Hrvatskoj te radimo sa svim glavnim igračima na ovom području, pa smatramo da imamo relevantna znanja i iskustva za pomoći – rekao je Rimac.

Osim Hrvatske, za tvornicu su zainteresirani Srbija, Bugarska i Rumunjska.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • 22.10.2019.

    Rimac je produkt politike i oca, Ivana Rimca, redovitog gosta crne kronike, koji je predsjednik nadzornog odbora Rimac automobili. Ivan Rimac je dao ukradene novce sinu, s kojima je Mate kupio dijelove i platio drugim ljudima da te dijelove slože. Uz to, ukradene novce su orpali uz pomoć ureda Mossac Fonseca i sudjelovali u mega skandalu offshore pranja novaca Panama Papers. Da to ne bude sve, Republika Hrvatska i njezini porezni obveznici financiraju Rimca sa stotinama milijuna kuna u proizvodnji koncepata bicikala i brodova, a unatoč svemu tome, i RImac automobili i Greyp bikes svake godine završavaju u višemilijunskom minusu. minusima. Ovo je Agrokor 2 i postoji velika mogucnost da ce se pisati lex RImac, s time da Rimac nece bježati u London, nego u Livno, a prema slucaju Mamica, Kutle, Curkovica i drugih vidimo da BiH ne izrucuje tražene kriminalce.

  • 22.10.2019.

    vw je dobar auto

  • Extaza 22.10.2019.

    Bravo Rimac!

Komentiraj...
Vidi sve komentare