To je to što me zanima!

Rimčev Concept One postao službeni automobil Formule E

Tvrtka Rimac Automobili isporučit će Concept E na korištenje direktoru utrka električnih Formula. On će hrvatskom jurilicom obavljati pregled staza
Vidi originalni članak

Tvrtka Rimac Automobili objavila je kako će njihova električna jurilica Concept One biti službeni automobil Formula E natjecanja koje organizira FIA.

No, Rimac će auto isporučiti na korištenje direktoru utrka koji će njime obavljati pregled staza te ostalih dužnosti, a koristit će ga i za krugove s putnicima tijekom natjecanja. 

- Utrkivanje je uvijek vodilo nove inovacije. To je i razlog postojanja tvrtke Rimac Automobili, koja je nastala iz moje strasti za utrkama i elektronikom. Vjerujemo da će Formula E natjecanje biti inkubator za tisuće inovacija i tehnologija koje će doprinijeti prihvaćanju električnog pogona u mnogim primjenama. I ima smisla da u natjecanje bude uključen samo automobil koji potpuno prihvaća mogućnosti tehnologije, a Concept One već pokazuje što tehnologije sutrašnjice mogu - rekao je Mate Rimac. Dodaje kako je ovo partnerstvo i prilika da granice guraju još dalje. 

Šef Formule E, Alejandro Arag navodi u priopćenju kako su uzbuđeni što mogu raditi s ovako inovativnom kompanijom te će ljudi na utrkama stvarno moći vidjeti pravi potencijal električnih automobila.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • MarinMandžukić 07.07.2014.

    Svaka čast dečku! Tako se bori za Hrvatsku, a ne ova gamad koja samo uzima jadnom narodu. Bravo Rimac!

  • POTPEC 06.07.2014.

    Bravo Rimac. Samo naprid.

  • MAX 2010 05.07.2014.

    Od šupe i garaže do trona-nabrzaka,. Umjesto kredita raznim Šegonima mogli su njegov projekt podržati, ali s obzirom na neutvrđeni kvocijent inteligencije "njihovi" imaju prednost u HBOR.u (i drugdje !)...........

Komentiraj...
Vidi sve komentare