To je to što me zanima!

Rimčeva kompanija lani bila u gubitku od 43 milijuna kuna

U revidiranom izvješću se naglašava da su fokusirani na razvoj vlastitih proizvoda i dugoročne rezultate, koji će tek za par godina donijeti prihode i dobit
Vidi originalni članak

Kompanija Rimac automobili završila je prošlu godinu s gubitkom od 43 milijuna kuna, a revidirano izvješće tvrtke pokazuje zbog čega su optimistični oko budućnosti, piše Tportal.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U izvješću se naglašava da su fokusirani na razvoj vlastitih proizvoda i dugoročne rezultate i da je relativno mali dio kapaciteta slobodan za vanjske projekte s kupcima iz industrije. Navode kako su upravo u toj 2017. pokrenuli niz dugoročnih projekata koji će doći na tržište i tek za par godina donijeti prihode i dobit. Kratkoročno to negativno utječe na rezultate, ali uprava vjeruje da će donijeti veliku priliku i korist društvu na duge staze. 

'SPAVALI SMO NA PODU...' Rimac: Jesmo li uspjeli? To me pitajte za četiri do pet godina...

U njegovu su kompaniju tako uložili Camel grupa i Porsche, a radi se o skoro 44 milijuna eura. Iz EU fondova su povukli 52,2 milijuna kuna, a navode i da razvijaju sustave koji bi mogli privući interes drugih tvrtki. Zbog tog razvoja su i udvostručili ulaganja u razvoj - na 24,2 milijuna kuna. Prosječna neto plaća radnika lani je tako iznosila 8975,91 kunu.

Jedan od velikih novih projekata je i suradnja s Pininfarinom.

VIDEO: 'PILA' STIGLA U ZAGREB Posao od 600 mil. kuna: Rimac i Pininfarina rade novu jurilicu

- Rimac će osigurati elektropogon, softver, hardver i baterijski sustav kroz ugovor u vrijednosti 600 milijuna kuna za Automobile Pininfarina i razvoj njihovog prvog električnog automobila visokih performansi, PF0" - rekli su prije nekoliko dana u iz Rimac Automobila.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • posten 04.10.2018.

    Samo cu ovo reci: LOL

  • kupres0001 03.10.2018.

    Dok se god na dizel vozimo,racunat ce samo gubitke! Adio😉⛽

  • TechExpert 03.10.2018.

    Fascinira kolicina neukih komentara na temama Rimac, elektricni automobil i vecinu tema vezano za znanost i financije. Poprilicno smo neuk narod...

Komentiraj...
Vidi sve komentare