To je to što me zanima!

Rover Curiosity čisti na Marsu, očetkao stijenu koju istražuje

Vozilo na Marsu po prvi puta je koristilo četkice kako bi očistili dio stijene koju može detaljnije analizirati. Uskoro će tako po prvi puta početi i bušiti na Marsu
Vidi originalni članak

NASA je svom roveru koji istražuje Crveni planet naredila da očetka dio stijene te su po prvi puta i ispitali četkice. Nakon što je očistio oko 5 centimetara površine otkrio je svijetlu stijenu, a ovime se Curiosity priprema za korištenje bušilice. To je i posljednji veći alat koji još nisu aktivirali na roveru. 

Kako piše BBC, prvo moraju pronaći odgovarajuću stijenu iz koje će izvući uzorak za analizu. Korištenjem ovih četkica, ali i ostalih instrumenata mogu bolje analizirati stijenu i pronaći najbolju metu. Ono što traže je ravna površina koja je bila prekrivena prašinom. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 24.01.2013.

    taj rover marsa nije ni vidio

  • WOMANIZER 12.01.2013.

    nek dođe k meni doma kad završi!

  • Damirpav 09.01.2013.

    woooow koje postignučeeeeeeeeeeeeeee...impresioniran sam...stvarno...idiotizam nema granice...jel se temilijarde nisu mogle pametnije iskoristit?Npr na poboljšavanje života na Zemlji?još nismo istražili 70% našeg planeta...a da prvo upoznamo svoje dvorište prije nego počnemo čeprkat po susjednom?

Komentiraj...
Vidi sve komentare