To je to što me zanima!

Rukavicom mičete predmete u svijetu koji gledate kroz tablet

Projekt u kojem preko tableta možete upravljati virtualnim prostorom kao da je on stvaran mogao bi lako naći brojne primjene, od dizajna, arhitekture, ali i zabave...
Vidi originalni članak

Svijet u kojem primamo i manipuliramo virtualnim predmetima kao da su ispred nas više se čini kao da pripada u film Specijalni izvještaj, no zahvaljujući projektu s MIT-a ovakvo sučelje moglo bi uskoro postati široko korišteno. 

Njihov T(ether) je prostorno svjestan zaslon u kojem ekran djeluje kao prozor u virtualni trodimenzionalni svijet tako što prati položaj vaše glave. Na ekranu se stvara 1:1 preklapanje virtualnog i stvarnog svijeta te omogućuje upravljanje predmetima na tabletu ili preko posebne rukavice koja prati vaše pokrete. Kada stojite iza ekrana, vaša ruka istovremeno može biti dio virtualnog svijeta u kojem možete manipulirati s objektima.

Za projekt je zaslužan Tangible Media Group s MIT-a, a u videu možete vidjeti kako ovaj fantastičan sustav radi te kako izgleda kada se dva tableta udruže u istom dijeljenom prostoru. 

Gdje bi vi htjeli vidjeti ovakav projekt, osim u vlastitim rukama? Igre, možda kao novi alat za dizajnere ili arhitekte?

Idi na 24sata

Komentari 4

  • baky126 07.07.2012.

    nije lose :)))

  • zajebi 07.07.2012.

    e sad još da naprave da preko tih rukavica imaš i osjet toga šta diraš te jednu dobru 3d tetu i zbogom fizički kontakt :).

  • Sicma 07.07.2012.

    Nista posebno..

Komentiraj...
Vidi sve komentare