To je to što me zanima!

Rusi proizveli "najpametniji" tenk sa 1200 konjskih snaga

Njegov glavni dio čini platforma s daljinski kontroliranom kupolom na kojoj dominira top kalibra 125 milimetara. Riječ je o navodno jednom od najjačih topova na svijetu
Vidi originalni članak

Dan pobjede nad fašizmom u Rusiji se uvijek pompozno slavi, a ove će godine proslavu 9. svibnja uveličati "najpametniji tenk" pete generacije pod nazivom Armata . Proizvodnja prve serije ovih tenkova u tvornici Uralvagonzavod trajala je čak pet godina , a prvi primjerci navodno su već dostavljeni vojsci za obuku, piše Russia Today.

Sve karakteristike tenka bit će poznate 9. svibnja, a već se sada nagađa kako je Armata kombinacija najboljih inovacija u dizajnu borbenih vozila u posljednjih desetak godina.

Njegov glavni dio čini platforma s daljinski kontroliranom kupolom na kojoj dominira top kalibra 125 milimetara. Riječ je o navodno jednom od najjačih topova na svijetu ikad montiranih na neko borbeno vozilo.

Na kupoli će se nalaziti i top od 30 milimetara koji će služiti za gađanje raznih meta poput aviona u niskom letu i helikoptera. Teški mitraljez koji je glavno oružje tenka moći će presresti dolazne projektile i neutralizirati ih čak i ako se približavaju brzinom od 3000 metara u sekundi .

Armati će biti potrebna posada od dva člana jer većinom funkcija tenka upravlja računalo. Posadu će štititi višeslojna oklopna kapsula , a tenk će pokretati dizel motor od 1200 konjskih snaga.

Mediji navode i kako se Armata ima potencijal razviti i u potpuno robotizirano vozilo . Prema prvim procjenama, Ruskoj vojsci potrebno je oko 2300 komada ovakvih tenkova.

Idi na 24sata

Komentari 156

  • maliradnik 26.02.2015.

    novi tenk za WOT

  • KV-2 25.02.2015.

    World of Tanks fans comming in 3..2..1..

  • zbregov 25.02.2015.

    tako se i hitler hvalio prije nego je poceo....

Komentiraj...
Vidi sve komentare