To je to što me zanima!

Rusi razvijaju "robo-lopte": Bacat će ih među neprijatelje

Svaka Sfera stoji oko 20.000 eura, opremljena je s četiri video kamere, LED svjetlima, mikforonom i odašiljačem. Fotografije, video i audio snimke može slati s udaljenosti od najviše 50 metara...
Vidi originalni članak

Rusija razvija novu generaciju tzv. "robo-lopti" za korištenje u ratnim operacijama. Njihov službeni naziv je Sfera, a vojnici bi ih trebali bacati na njima nedostupna područja kako bi dobili audio i video snimke.

Svaka Sfera stoji oko 20.000 eura, opremljena je s četiri video kamere, LED svjetlima, mikrofonom i odašiljačem. Fotografije, video i audio snimke može slati s udaljenosti od najviše 50 metara, a radit će na temperaturama od minus 20 do plus 45 Celzijevih stupnjeva. 

Sfere su prvi put testiranje u Siriji nakon čega su vojni dužnosnici zaključilo  kako je potrebno napraviti neka poboljšanja na sljedećim modelima.

'Robo-lopte' dio su strategije stvaranja pametne vojne opreme. Smatra se da bi mogle biti najučinkovitije u urbanim ratnim zonama gdje je potrebno boriti se za svaku ulicu. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • MaceWindu 10.02.2018.

    Koje neprijatelje?Zar vam netko zeli nauditi Rusi?

  • Antimon2030 09.02.2018.

    Dječica se moraju igrati... Prije su vojnici bili časni, borili sa rukama prsa o prsa... Ovo je kao lakrdija!!!!!

  • Blokirani Batina 07.02.2018.

    Nova tehnologija hahahaha! Mozda za Ruse da. NATO presao na minijaturne dronove sada nakon sto su koristi varijaciju ove supermoderne ruske tehnologije zadnjih 10 god.

Komentiraj...
Vidi sve komentare