To je to što me zanima!

Ruski gospodar neba: Novi MiG leti u svemir, ne treba pilota?

Rusi rade na nasljedniku MiG-a 31 koji bi trebao poletjeti kroz desetak godina. Navodno će se moći koristiti kao dron, a trebao bi moći letjeti i u orbiti
Vidi originalni članak

Rusko nebo trenutno čuva oko 250 MiG-ova 31 (na slici), no Rusi već rade na razvoju njegovog nasljednika, borbenog aviona koji će moći letjeti i u Zemljinu orbitu, a moći će se njime upravljati i bez pilota. 

MiG 41 bi trebao imati puno naprednije oružje i mogućnosti leta. MiG-ov direktor Ilija Tarasenko očekuje da će isporuke krenuti sredinom sljedećeg desetljeća, dok neki stručnjaci upozoravaju da bi razvoj mogao potrajati i 10 godina više, prenosi Daily Mail. 

Tarasenko je rekao kako ovo neće biti samo modernizacija MiG-a 31, već da će to biti potpuno nova letjelica. Kako je avion u razvoju, puno detalja se drži u tajnosti. Navodno se spominje brzina od 4500 km/h, a nosit će i supersonične rakete. Letjelica je dizajnirana za Arktik, ali i predviđa se mogućnost da se koristi kao dron. Tarasenko kaže da će biti nevidljiv radarima, ali i da će ga moći koristiti u orbiti. Kako piše Sputnik, neke modifikacije MiG-a 31 već mogu lansirati manje satelite u nisku Zemljinu orbitu.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • Latz 05.09.2017.

    Ovo podsjeća na zaplet filma "Firefox" :D

  • Berger117 02.09.2017.

    imaju oni i MIG-MIG-a na kopnu ali još bježi od Zlikovski kojota ;DD

  • meliemil 02.09.2017.

    Ma dobro, za deset godina bumo možda vidli i tu hrpu gvožđa, ak nas onaj glupi Kim sve ne pošalje na drugi svijet i bez takvih aviona.

Komentiraj...
Vidi sve komentare