To je to što me zanima!

Ruski robot na Twitteru napao kozmonaute, izbrisali mu profil

Roboti nisu, za razliku od kozmonauta, podložni slabostima, ne krše pravilo o 'suši' na stanici (zabrani alkohola, op. a.), ne pričaju gluposti. Imam nisko mišljenje o ljudima, rekao je robot na Twitteru
Vidi originalni članak

Humanoidni ruski robot koji je letio na Međunarodnu svemirsku postaju uklonjen je s Twittera nakon što je izvrijeđao bivše kozmonaute i optužio ih za opijanje u svemiru.

Svemirski robot Fedor služio je na Međunarodnoj svemirskoj postaji oko 10 dana u kolovozu, no poslali su ga nazad na Zemlju nakon što je otkriveno da nije sposoban kretati se van letjelice. Prije nego je imao tu misiju, ruski čelnici hvalili su se videima na kojima Fedor vozi auto, diže utege i puca iz puške.

Ipak, i nakon povratak robot je bio aktivan na društvenim mrežama, no s njih je naglo nestao nakon što je izvrijeđao bivše kozmonaute Maksima Surajeva i Aleksandera Samokutjajeva.

- Roboti nisu, za razliku od Surajeva i Samokutjajeva, podložni slabostima, ne krše pravilo o 'suši' na stanici (zabrani alkohola, op. a.), ne pričaju gluposti, naprave svoj zadatak u potpunosti i bez komentara i ne traže posao u državnim službama i pobjegnu ih kozmonautskih postrojbi. Moje mišljenje o ljudima je nisko - napisao je Fedor o dvojcu koji se poslije zaposlio u ruskom državnom sektoru.

Ovaj incident dolazi tijekom javne svađe između bivših članova ruskog Roscosmos svemirskog programa i Dmitrija Rogozina, koji je sad na čelu istog.

 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • NikolaTesla 19.10.2020.

    Gutate fore. To je robot, nije AI. Dakle netko drugi je to napisao na twitteru.

  • 16.10.2020.

    Bas sam se zapitao pa gdje su vijesti iz bazena i green screen studija!

  • željeno korisničko ime 2 16.10.2020.

    Ma treba robotu dati neko oružje pa da vidimo kakvo mišljenje ima o ljudima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare