To je to što me zanima!

SAD: Izliječili su mu tumor kloniranjem krvnih stanica

Budućim testiranjima znanstevnici Istraživačkog centra za borbu protiv tumora iz Seattlea žele dokazati da ovaj veliki uspjeh nije bio slučajan
Vidi originalni članak

Oboljelom 52-godišnjaku američki stručnjaci uspješno su izliječili rak kože kloniranjem krvnih stanica, limfocita, koje su izdvojili iz njegove krvi te kasnije vratili u puno većem broju. Nakon svega dva mjeseca tretmana ultrazvuk je pokazao da su se muškarcu tumori, koji su se već proširili i na pluća, povukli. To je prvi evidentirani uspjeh liječenja kloniranim imunološkim stanicama i nada za sve oboljele. Budućim testiranjima znanstvenici Istraživačkog centra za borbu protiv tumora iz Seattlea žele dokazati da ovaj uspjeh nije bio slučajan. Oni su naime prvi isprobali liječenje kloniranjem limfocita. Nakon obrade u laboratoriju klonirane stanice ubrizgali su pacijentu. Tumor se muškarcu nije vratio ni dvije godine nakon eksperimentalnog tretmana.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • balun 19.06.2008.

    Pa ovo je dva puta isti članak ?

  • mil 19.06.2008.

    Pa bilo je više i vrijeme da se izbaci nešto konkretno.Samo sad kad nađu lijek za rak sve me strah da će se pojavit neka još zloćudnija bolest.

  • dbanon_ri 19.06.2008.

    Ako se u međuvremenu ne nađe neka njurgava baba i tuži ih za etiku ili sl sranja

Komentiraj...
Vidi sve komentare