To je to što me zanima!

Samo klik na mobitelu dovoljan je da robot skuha finu večeru

U izum, koji je prepoznala i podržala i Podravka, Dražen i Đulijano uložili su mnogo novca, dvije godine rada i na tisuće sati osmišljavanja. Danas imaju robota kuhara...
Vidi originalni članak

Sjedili smo na kavi i razmišljali što bismo to mogli osmisliti, a da pomogne ljudima u današnjem ubrzanom načinu življenja. Robot koji kuha potpuno sam bila je više nego dobra ideja, rekli su osnivači Gammachefa.

U izum, koji je prepoznala i podržala i Podravka, Dražen i Đulijano uložili su mnogo novca, dvije godine rada i na tisuće sati osmišljavanja. Danas imaju robota kuhara koji pohranjuje njihove recepte, po njima kuha i štedi energiju. Kako bi počeo kuhati, dovoljno mu je uz pomoć mobilne aplikacije dati naredbu koje jelo da pripremi i kad.

- Kuha se na indukcijskoj ploči, a robot u točno zadanim vremenskim intervalima u lonac dodaje namirnice, vodu i začine koji su pohranjeni u plastičnim posudicama. Za pripremu, primjerice, rižota od kozica treba mu 49 minuta - rekli su njegovi osnivači, inače inženjeri elektrotehnike i robotike, ali i kuhari amateri. Njihov Gammachef zasad može kuhati razna rižota, gulaše, variva i paprikaše, no ne i pržena te pečena jela.

- Ulaganje u Gammachef je prvo Podravkino ulaganje u start-upove. To je jedan od novih smjerova razvoja naše kompanije kojim podržavamo one koji rade na inovativan način - rekao je Zvonimir Mršić, predsjednik uprave Podravke, koja je uključena u razvoj jednokratnih spremnika hrane i sastojaka za pripremu jela. Gammachefa još nema na tržištu, no osnivači žele da cijenom bude dostupan svakoj hrvatskoj obitelji.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Der Kommissar 21.12.2016.

    Koja je razlika kad sve pripremljeno utovaris u robota ili kad to isto utovaris u lonac za kuhanje?

  • Aibavhcs 21.12.2016.

    ovi su gledali Charlie Chaplin - Eating Machine (moderna vremena) i sad su prodali bajku kupili dijelove MegaBlack i sastavili igračku jeli može i pile i ogulit krumpir ili ribu na gradele , ja odem na Dolac kupim pijetla živa i curu pozovem u kuhinju zatim pustim pijevca zaključam vrata , a potom odem na pecanje . Kad se vratim pogledam tko je u kuhinji preživio ako nema juhe nema ni ljubavi ipak ljubav se treba i hraniti a ne samo podgrijavati pizza na radijatoru .

  • --- DAVOR --- 21.12.2016.

    Još samo da izume robota koje će žvakat i gutat umjesto nas a onda to i pokenjat i imamo komplet :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare