To je to što me zanima!

Samsung predstavio S5 mini: Izgled poznat, hardver slabiji

S5 mini u odnosu na većeg brata dolazi s nešto manjim HD ekranom te slabijim procesorom i manje RAM-a. Cijene nisu poznate. U Hrvatsku stiže krajem srpnja
Vidi originalni članak

Samsung je u utorak i službeno otkrio Galaxy S5 mini, umanjenu verziju svojeg najnovijeg telefona koji s većeg brata donosi i niz njegovih aduta. 

Tako kao i S5, dolazi s perforiranom poleđinom, a i jednaku razinu otpornosti na prašinu i vodu te Ultra Power Saving režim za štednju baterije. Ljubitelji trčanja imat će i na Miniju mjerač broja otkucaja srca, a tu je i čitač otisaka prsta. 

No, Samsung je u S5 mini ugradio slabiji četverojezgreni procesor takta 1,4 GHz, a Super AMOLED ekran je smanjen na dijagonalu 4,5 inča te donosi HD rezoluciju (1280x720). Za rad će biti raspoloživo 1,5 GB RAM-a uz 16 GB interne memorije. 

Kamera snima fotografije od 8 megapiksela s LED bljeskalicom, dok je prednja rezolucije 2,1 megapiksela. Naravno, tu je i LTE podrška, a kapacitet baterije je 2100 mAh.

Što se tiče čistih specifikacija, na papiru i dalje puno bolje stoji Sonyjev Z1 Compact, kojem se cijena kreće oko 3600 kuna u slobodnoj prodaji. S5 mini će u prodaji kod nas biti krajem srpnja, no cijene bi trebale biti poznate i nešto ranije. 

Ivana Hruškovca pratite na Facebooku

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Uran 02.07.2014.

    ako apple ne vrijedi za svoju cijeni nije ni samsungova galaxy linija proizvoda

  • DaNiel1 01.07.2014.

    Bit će jeftinije kupit S3 nego S5 Mini, a karakteristike skoro pa indentične!

  • ispravak_navoda 01.07.2014.

    ja upravo u shopingu za novi mob, moj desire se bricko (jadan, sam od sebe :p) mislil sam uzet S5, ne ovaj mini, takve tvorevine izbjegavam, al sam na kraju odlucil piknut HTC One M8. kolko mi se izbor dobro pokazal, we shall see.

Komentiraj...
Vidi sve komentare