To je to što me zanima!

Samsungov Note 10 svrgnuo Huaweijevu kameru s trona

U DxOMark testiranju, Note 10+ u 5G varijanti je dobio najviše bodova za ukupnu kvalitetu kamere. No detaljniji prikaz otkriva da Huawei P30 Pro i dalje ima nešto bolju ocjenu za fotografiju, a zaostaje kod videa
Vidi originalni članak

Samsung je prije tjedan dana predstavio Note 10 seriju telefona, a njihova najnovija zvijezda sada je dobila i prva velika priznanja. DxOMark je u svom testiranju Samsungovu Note 10+  telefonu u 5G verziji dao najveći broj bodova dosad - čak 113, čime je i svrgnuo Huaweijev P30 Pro s vrha. Huaweijev telefon ima 112 bodova, isto kao i Galaxy S10 u 5G verziji. 

Pogleda li se detaljnije, stvari su nešto kompliciranije. Samsungov telefon zaostaje za jedan bod (118-119) u odnosu na Huawei kod fotografije. Prednost je ostvario većom razlikom kod snimanja videa gdje je dobio 101 bod, a Huawei je stao na 97 bodova. Istovremeno, i njihova prednja kamera zasjela je na vrh sa 99 bodova.

Pitanje je koliko će se Note 10 zadržati na ovoj poziciji jer bi nam rujan trebao donijeti poplavu novih telefona, a jedan od najjačih aduta imat će Huaewi s Mate 30 serijom. Dosadašnje glasine sugeriraju da bi Mate 30 Pro trebao dobiti dva 40 mpx senzora, a jedan bi trebao biti širokokutni što bi trebalo donijeti veću kvalitetu videa.

Fotografija i mogućnosti kamere glavne su teme o kojima gotovo svi proizvođači pričaju na predstavljanju uređaja, a ovakvi testovi bi trebali biti dodatni pečat snazi pojedinog uređaja. Naravno, te testove treba uzimati i sa dozom rezerve kod njihovog kvantificiranja pojedinih aspekata fotografije. 

Uz DxOMark, Samsung je dobio i priznanje DisplayMatea za kvalitetu njihovog AMOLED ekrana, na kojem su ove godine stavili dodatni naglasak u točnosti prikaza boja.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • audi 2.0 18.08.2019.

    Vec 20ak godina mlati se jedno teisto. Ovaj bolji, ovaj losiji, moj tata je jaci od tvog itd. Zasitili smo se vec tih digitalija. Barem ja

  • danijel51 14.08.2019.

    Imao mate 20pro, presao Na s10+, nikad vise huaweii

  • mat mat 13.08.2019.

    A di je netao iphne ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare