To je to što me zanima!

Samsungova istraga pokazala: Baterije su krivac za požare?

Samsung se sada okreće Galaxyju S8 i želi priču oko eksplozivnog Notea 7 zaključiti kako bi umirio sve brige kupaca, investitora, ali i državnih tijela, a to bi trebali učiniti rezultati ove istrage
Vidi originalni članak

Samsungova istraga požara i eksplozija Note 7 telefona zaključila je da su glavni krivac problemi s baterijom, doznaje Reuters

Ove informacije stižu od 'osobe upoznate s istragom', ali službeno izvješće trebalo bi biti objavljeno sljedeći ponedjeljak, dan uoči objave novih poslovnih rezultata. Tad će i Koh Dong-jin, šef Samsungovog mobilnog poslovanja, objaviti nove mjere koje će kompanija poduzeti kako bi spriječili da se slična situacija ponovi u budućnosti s nekim drugim telefonom. 

Službeni rezultati istrage trebali bi razjasniti i nejasnoće oko ovih rezultata. Pitanje koje se javlja je kako je problem u bateriji, ako je kompanija koristila više dobavljača. Drugo pitanje je i je li baterija isključivi krivac za požare.

- Bilo bi iznenađenje da kažu da je problem dobavljača - rekao je Bryan Ma iz IDC-a za Reuters i dodao da sumnja kako Samsung nije ostavio i dovoljno prostora za baterije u kućištu telefona. 

Cijeli fijasko s baterijama krenuo je u rujnu, kad su povukli oko 2,5 milijuna telefona jer se manji broj uređaja zapalio. Tad su rekli da je problem u baterijama njihove sestrinske tvrtke Samsung SDI. No, i novi telefoni koji su trebali biti sigurni sa baterijama druge tvrtke imali su isti problem zbog čega je Samsung ugasio cijelu seriju što im je donijelo milijarde dolara štete. 

Kompanija je pokrenula istragu svakog detalja telefona pa i softvera i dizajna samog uređaja. Naime, navodilo se kako je mogući problem u tome što je bilo premalo prostora oko baterije. No, izvor za Reuters je rekao da su u Samsungu uspjeli replicirati požare i da ih nisu mogli objasniti hardverskim ili softverskim problemima. 

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Vulisha 17.01.2017.

    Nemoj me je***, ja bio siguran da je popustio cincilator i procurio na gefunfnu!

  • LukaSokol 16.01.2017.

    Problem nemoze nikako biti u baterijama, jer kako kazu baterije su bile od vise dobavljaca Glavni problem je u kucistu mobitela, jer radi se o li-onskim baterijama, a te baterije su sastavljene od vise slojeva tj celija koje se NE dodiruju... Normalno je kada se baterija puni da se ona obujmom širi Jedino logicno objasnjenje je to da kuciste tog mobitela je krivo, mjesto koje je predviđeno za bateriju je bilo premalih dimenzija nego sto je trebalo biti, te naravno kada se baterija puni i kako se siri nakon nekog vremena kod punjenja celije u bateriji se spoje i u ruci imate vatromet :)

  • najindustrijalizovanija 16.01.2017.

    Ne vjerujem da je problem samo u baterijama

Komentiraj...
Vidi sve komentare