To je to što me zanima!

Samsungove dionice potonule: Dječaka (6) ozlijedio Note 7

Samsung je u subotu poslao poruku vlasnicima Notea 7 da isključe i ne pune telefone do zamjene novim uređajima. Dionice kompanije pale su na najnižu razinu u skoro dva mjeseca
Vidi originalni članak

Samsungove dionice u ponedjeljak su pale na najnižu razinu u skoro dva mjeseca, nakon što je južnokorejski div rekao vlasnicima Note 7 telefona prije dva dana da ga prestanu puniti i koristiti jer bi mogao planuti. 

U nizu incidenata povezanih s telefonom koji je planuo, zabilježena je i prva ozljeda i to djeteta. Kako piše NY Post, dječak (6) u Brooklynu je u subotu gledao filmiće na telefonu koji mu se zapalio u rukama.  Ne navodi se koliko su teške opekline, ali list piše da je dječak nakon pružene pomoći kod kuće. Obitelj je u kontaktu sa Samsungom i ovo je još jedan slučaj u kojem se istražuje kako se telefon zapalio. 

Pad vrijednosti uslijedio je nakon upozorenja regulatora i zrakoplovnih kompanija da se telefon ne koristi, a isto su potom rekli i iz Samsunga. Dionice su im pale za skoro 7 posto u ponedjeljak, a CNN piše da je u tih dva tjedna kompanija izgubila 25 milijardi dolara na vrijednosti. Samsung je prije 10 dana povukao 2,5 milijuna telefona iz prodaje i obustavio prodaju novih dok ne riješe problem s baterijama i zamjenom uređaja novima. Neke procjene su da bi cijeli fijasko Samsung mogao koštati milijardu dolara. 

No, pitanje je i kako će se ovo odraziti na prodaju novih telefona i to u vrijeme kad im glavni konkurent, Apple, na tržište izlazi s najnovijim iPhoneom 7. Sam Note 7 dočekan je s brojnim pohvalama, a tvrdilo se i da je ovo najbolji Samsungov telefon ikad. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • ŠIME 14.09.2016.

    Milijardu dolara? Nije to nista.. to ce dobiti od HP-a iz biznisa sa pisacima

  • koko82 14.09.2016.

    zlatno pravilo za sve hipstere..... nikad ne kupuj 1. generaciju neceg (VR, smartcar)..... i nikad ne kupuj tek izasli model.... za koji tjedan ce se tek vidjet jel to kaj uopce valja...

  • iPhonchek 12.09.2016.

    Šteta. Ajmo ovako, Samsung previše forsira utrku sa Appleom, previše zure, telefone izbacuju ko čarape i to nije dobro. Osobno zadnju paletu edge modela koje je izbacio su vrlo dobri. Nesto novo, svježe na tržištu definitvno podržavam al sto ne podržavam kad im prodaja ne ide dobro evo novi telefon. Glupost....!

Komentiraj...
Vidi sve komentare