To je to što me zanima!

Sfeci: Moj neprijatelj nisu klinci koji skidaju, već Kim Dotcom

Đorđe Obradović sa Sveučilišta u Dubrovniku rekao je da je za zaštitu autorskih prava, ali ne i otimačinu novca. Smatra da je ACTA opasna jer je preopćenita
Vidi originalni članak

Paolo Sfeci, dopredsjednik Hrvatske udruge za zaštitu autorskih prava, rekao je u Otvorenom HTV-a kako je njegov neprijatelj Kim Dotcom (osnivač Megauploada), a ne djeca koja skidaju s interneta. Sfeci je rekao i da je uvjeren kako ACTA neće donijeti ništa nova, jer FBI ionako zna sve stranice na kojima smo bili, a dodao je i da je sloboda interneta fikcija. 

Profesor s Pravnog fakulteta Igor Gliha, rekao je da u ACTA-i nije uspio naći ništa ni o zabrani proizvodnje generičkih lijekova, ni o kažnjavanju ljudi zbog objavljivanja snimke proslave rođendana na kojoj se čuje neka zaštićena pjesma. Doveo je u pitanje i navode da iza sporazuma stoji krupni kapital, tvrdeći da bi on više koristi imao od kršenja autorskih prava. 

Đorđe Obradović sa Sveučilišta u Dubrovniku rekao je da se zalaže za zaštitu autorskih prava, ali ne i otimačinu novca. Smatra da je ACTA opasna jer je preopćenita te ju svatko može tumačiti kako hoće.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Palmira2 12.03.2012.

    Di ćeš veće otimačine od Yusipovićevog ZAMP-a i Zakona o HRT-u ( sa najnovijim izmjenama i dopunama koje su izglasane u takvoj tišini kao da se radi o nacionalnoj sigurnosti).. Ma...nesmijem nit napisati što mislim o njima jer bi samom sebi mogao slobodno dat godišnji ban. Jest da bi to bilo fino rečeno, ali bi bilo i gadna osnova za tužbu ( a nije kleveta nego istina, ali dokaži to sa našim krivosuđem - nema šanse)..

  • Palmira2 12.03.2012.

    Tko si pak ti sad da se javljaš o tome o kojoj očito nemaš pojma? Nikad čuo...Aaaaa lopine i propali "kompozitori" sa DVIJE skladbe iz ZAMP-a.....Mrš.

  • user_21162 16.02.2012.

    Jel' si sad sami plaćaju socijalno il' na kazan imaju još uvijek?

Komentiraj...
Vidi sve komentare