To je to što me zanima!

Simpatično loš: Najmanji auto na svijetu možete i "odjenuti"

Jeremy Clarkson iz Top Geara testirao je P45, autić manji i od Peel 50 te ispitao kako se ponaša u gradu i na autocesti, ali i kakva je udobnost u vožnji po knjižnici
Vidi originalni članak

Minijaturni Peel P50 nije bio dovoljno velik izazov za Jeremyja Clarksona i tim iz popularnog Top Geara te su odlučili napraviti još manji 'automobil'. Rezultat P45, automobil koji doslovno možete odjenuti, a u njemu izgledate poput velikog R2D2 na kotačima ili Lego čovječuljka.

 Izradili su ga uz pomoć studenata iz Coventryja, a simpatični mališan dobio je i dvije linije po uzoru na legendarnu AC Cobru. 

Kao pravi profesionalac, Clarkson je krenuo u veliki test mikro autića koji je sličniji gokartu jer se temelji na quadu. Dok se na malim cestama pokazao kao odlično prijevozno sredstvo za izbjegavanje gužvi, ali i stvaranje istih, vožnja na autocesti brzinom od 50 km/h bila je pravi izazov. Uz to, autom su se provozali i kroz knjižnicu i šoping centar. 

Iako mu je spremnik goriva mikroskopski, prednost je što ne morate sići (teško je baš reći izaći) s automobila. Kao krov i vjetrobransko staklo služi mu ogromna kaciga.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Ray Barone 08.02.2013.

    Najjači šou na TV već duže vrijeme...

  • _petra_ 08.02.2013.

    smijesna glupost

  • mali zeleni prigorec 08.02.2013.

    Obožavam tu emisiju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare