To je to što me zanima!

Škoda Octavia: Luksuznija, štedljivija i puno prostranija

Prodaja nove generacije Octavije u Hrvatskoj počinje tijekom travnja sljedeće godine, ali cijene ćemo doznati nešto ranije. Vrh motorizacije bit će 1.8 TSI
Vidi originalni članak

Nakon uvođenja Rapida Škoda je Octaviju morala podići na višu razinu, tako da sad graniči s automobilima srednje klase. Automobil je i dalje baziran na platformi Golfa, no dimenzije su osjetno povećane. Nova Octavia je duža 9 cm, dok je međuosovinski razmak narastao za čak 11 cm. Rezultat je najprostranija unutrašnjost u klasi kompaktnih limuzina te rekordni prtljažnik od 590 litara. 

Unatoč rastu masa je smanjena za 102 kilograma. Unutrašnjost je osjetno luksuznija, kvalitetnijih materijala i bogatije opremljena, a u ponudi će biti i tempomat s automatskim održavanjem udaljenosti i sustav automatskog parkiranja. Kompletna ponuda motora za sada još nije poznata, no zna se da će vrh predstavljati 1.8 TSI benzinac sa 180 KS, dok će dizelski 1.6 TDI sa 105 KS trošiti samo 3,4 l/100 km. U pripremi je i sportska RS verzija.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Duro 17.01.2013.

    KokoT..."Dizeli su odlični,otkako je VW prešao na comon-rail,napustivši pumpe-dize motore" To samo dokazuje koliko su Svabe "napredne". Kao jedni od zadnjih presli su na comon-rail koji su drugi razvijali od pocetka. U dizajnu i inovaciji Svabe svakako zaostaju. Prije su se mogli pohvaliti u kvaliteti ali ona je zbog razvoja tehnologije danas gotovo izjednacena. Danas se jos mogu pohvaliti jos samo po visokoj cijeni.

  • gregor crna ovca 26.12.2012.

    auto je zakon. da sam kreditno sposoban bih ga kupio

  • shit_happens 23.12.2012.

    sranje od auta ko da se voziš na fosni pumpa duse motori ko da se voziš u caterpillar d-9 sve u svemu izbjeći pod svaku cijenu za te novce ima puno puno boljih automobila.

Komentiraj...
Vidi sve komentare