To je to što me zanima!

Skrivaju li se 'mali zeleni' među planetima koje smo tek otkrili?

Znanstvenici koji traže izvanzemaljske signale sada su se usmjerili na analizu podataka koje je snimio teleskop Kepler koji je otkrio niz planeta sličnih Zemlji
Vidi originalni članak

Projekt SETI (Search for extraterrestrial intelligence) preusmjerio je svoju potragu za izvanzemaljskim oblicima života na planete koje je nedavno otkrio teleskop Kepler. Znanstvenici na sveučilištu Berkeley počeli su analizirati terabajte signala koje je teleskop snimio. Već su naišli na nekoliko signala, no radi se o 'lažno pozitivnim' signalima, piše Daily Mail. 

No, pravi signali ne bi bili puno drugačiji. Ono što traže su signali koji dolaze iz jedne točke na nebu te prate promjene u signalu ovisno o kretanju Zemlje i izvoru signala, piše Huffington post. 

Znanstvenici kažu da otkriće ovih signala, koji su interferencije, pokazuje da njihovi algoritmi za analizu 50 terabajta ispravno rade. 

Idi na 24sata

Komentari 51

  • AnđelaCvitković 29.02.2012.

    Da sigurno smo sami u svemiru, beskonačnom prostoru.

  • dinamo volim ja 13.02.2012.

    mah to nisu mali zeleni to su mali kurci.. xD

  • akymajstor 11.01.2012.

    a kad bi ljudi to pustili sve da stoji 10 godina i ne ulagali ništa,nego sve te novce dali gladnima i žednima za 10 godina bi jeli sa srebrnim žlicama a za 20 sa zlatnima svatko od nas na zemlji,i nebi bilo rata niti gladi ,sve če to Bog kaznit!+!

Komentiraj...
Vidi sve komentare