To je to što me zanima!

Apple će isplatiti dividendu i kupiti 10 mlrd. dolara dionica

Iako bi sa gotovo 100 milijardi mogli kupiti neke od najjačih svjetskih kompanija, u Appleu su se odlučili na isplatu dividende, prvi put od 1995. godine.
Vidi originalni članak

Apple je u ponedjeljak objavio kako će s gomilom novca koju imaju od srpnja početi s isplatom kvartalne dividende od 2,65 dolara po dionici. Kompanija će i otkupiti vlastite dionice u vrijednosti do 10 milijardi dolara s početkom sljedeće fiskalne godine, koja za Apple počinje od listopada 2012. godine. 

Krajem prošle godine kompanija je izvijestila da imaju skoro 98 milijardi dolara na računu, a očekuje se kako će na dividende i otkup dionica potrošiti do 45 milijardi dolara u sljedeće tri godine.Najvrednija  kompanija na svijetu, Apple, u ponedjeljak će odlučiti o planovima za 98 milijardi dolara koje su skupili na računu, piše BBC.

Ovo je prvi put od 1995. godine da su se odlučili na isplatu dividende Dionica Applea prošli tjedan je prvi put dosegla vrijednost od 600 dolara. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Zmayo 19.03.2012.

    mogu oni slobodno mogu meni malo pomoć da stanem na noge..hehe...nebu ni osjetili to..

  • MajstorKeramičar 19.03.2012.

    lako tako uštediti kad ti radinik bez bolovoanja mora raditi 360 dana u godini za 25 eura na mjesec Nedavno su imali inspekciju u svojim tvornicama u kini zbog velikog postotka samoubojstva i ozljeda kod radnika. bravo bravo,bravo tak se dela biznis

  • JunFan 19.03.2012.

    Neka nam otplate javni dug, još će im ostati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare