To je to što me zanima!

Slavnom animatoru virtualna stvarnost otvorila novi svijet

Glen Keane je godinama radio kao animator za Disney, a u ovom kratkom filmu možemo ga vidjeti kako neke od svojih likova kreira unutar virtualne stvarnosti
Vidi originalni članak

Možda niste čuli za njega, ali ako ste gledali neki od brojnih Disneyevih animiranih filmova, vjerojatno ste dobro upoznati s radom Glena Keanea. Američki animator svojim je radom udahnuo život u likove poput Aladdina, Ariel, ali i Zvijeri. Prije tri godine je nakon skoro četiri desetljeća napustio Disney kako bi istraživao druge načine animacije, a u ovom kratkom videu možemo ga vidjeti kako na prekrasan način demonstrira mogućnosti virtualne stvarnosti.

Na IFA sajmu smo se mogli uvjeriti u mogućnosti HTC Vive sustava , a upravo njime i Googleovom Tilt Brush aplikacijom Keane stvara svoje likove u virtualnom prostoru.

Mogućnosti virtualne stvarnosti tek nam se otvaraju i ona bi mogla biti iznimno moćan alat za kreativce i pričanje novih priča, ali i za povratak nekim starim likovima u novom mediju, kao što demonstrira Keane.

- S alatom u ruci koji može stvarati u virtualnom svijetu ja mogu staviti naočale i zakoračiti u papir i crtati oko sebe - kaže Keane u kratkom videu. Dok kreativci istražuju kako sve iskoristiti prednosti tehnologije, Keane opisuje svoje iskustvo i kaže da crtanjem u virtualnom svijetu svoje likove kreira u punoj veličini. Dodaje da su vrata mašte nešto šire otvorena, a nema ni rubova papira koji bi ga sputavali u crtanju digitalnih skulptura.


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare