To je to što me zanima!

Službeno stigla nova Nokia 6: Ima 4 GB RAM-a i super cijenu

Nokia 6 je telefon kojeg pogoni Snapdragon 430 procesor, a uz Android 7 tu su 4 GB RAM-a i 64 GB memorije te kamere od 16 i 8 megapiksela. No, do telefona nećete moći samo tako
Vidi originalni članak

Nokia 6 prvi je pametni telefon kojeg je finska kompanija najavila u nedjelju u novoj eri pod vodstvom kompanije HMD Global. No, telefon kojem je cijena oko 245 dolara bit će dostupan samo na kineskom tržištu, za sada. 

Radi se o jednostavno dizajniranom telefonu od jednog komada alumninija koji dolazi s 5,5-inčnim ekranom Full HD rezolucije, a štiti ga 2,5D zaobljeno staklo.

Pogonit će ga Qualcommov Snapdragon 430 procesor, što znači da nije u samom vrhu po performansama, ali u svom cjenovnom rangu trebao bi parirati suparnicima. Nudit će se sa 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije što bi trebalo zadovoljiti korisnike, a tu je i microSD utor.

Glavna kamera snimat će fotografije od 16 megapiksela s f/2.0 otvorom blende, uz prednju kameru koja snima fotografije od 8 megapiksela. Tu je još i Dolby Atmos zvučna kulisa te baterija kapaciteta 3000 mAh. 

Telefon će proizvoditi Foxconn, a HMD u priopćenju navodi kako je Kina strateški važno tržište koje bi u ovoj godini trebalo dobiti 40 milijuna novih korisnika, stoga je logično da žele ugrabiti taj dio tržišta. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • 08.01.2017.

    Nakon pojave kapacitivnog touchscreena, Nokia je propala.

  • zabiti vlaj 08.01.2017.

    Jos kad se sjetim Hrvatskog servisa za nokiju koji je ravan velikoj ( 0 ) nuli nebi Nokiu uzeo ni kao poklon.Po tri puta sam vracao za isti kvar u jedini servis za cijelu Hrvatsku nokiu i nista od servisa ni mobitela a kad sam pisao u finsku i odgovor mi je bio da oni sa Hrvatskom nemaju nista i da to rjesavam sa njima.Nisam uspio i zato mi je nokia mobitel koji nikad nebi zelio.3310 je najprodavaniji i najbolji mobitel ikad napravljen.

  • 08.01.2017.

    Nokia se vraća u velikom stilu da pokaže samsungu tko je bio šef prije 10 godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare